Stavanger Marathon: stor interesse

3 dager før løps start ifjor ble flere enn 200 påmeldte registrert. Innen løpene startet hadde 880 meldt seg klar. 81 av disse møtte ikke eller valgte å bryte. Det var til tider styrtregn under fjorårets løp.  

8 uker før løps start iår er vi i ferd med å passere 300 påmeldte. Av disse velger 2 av 3 påmeldte halvmaraton.

56 er allerede påmeldt til hel maraton (19%). Siste ukene før start ifjor fikk vi påmeldinger på mer enn 40 deltakere fra enkelt bedrifter til 10km – alternativet for utrente eller de mindre forberedte – og som vil være den del av deltakerne som kan forvente seg et større publikum underveis i Vågen 

Forutsatt samme økende påmeldingstendens siste dager før løpet, når NRK og TV Vest lager forhåndsreportasjer, når Aftenbladet og Rogalands Avis siste uka sier ja til å skrive om arrangementet, vil trolig mer enn 200 løpe hel maraton, mens det på halvmaraton alene kan være nær 1000 løpere oppstilt til start på Domkirkeplassen lørdag formiddag den 27.august.  

Hvorvidt Stavanger Marathon også i år fordobler deltaker antall bestemmes av oppslutning om Barneløpet, samt oppslutning lag ute i bedriftene. Om hvor mange avdelinger som bestemmer seg for en lagbygging i sentrum på en av årets mest besøkte lørdager med påfølgende spenstig markering en sol fylt ettermiddag. Hvor utfordringen er overkommelig: en hurtig spasertur eventuelt å jogge de 3 sløyfer fra indre Vågen rundt Hall Toll og via Blå promenade til Badedammen. Til sammen 10km. Uten en eneste motbakke, nesten uunngåelig å ikke sette ny pers.

Når Nordsjørittet samlet 12000 påmeldte var kun 2500 av disse individuelle påmeldinger. I Nordsjørittet var det er frafall på nær 25% ift antall påmeldte.

Stavanger har tatt mål av seg til en gang å passere Tromsø slik at vår internasjonale by fremstår som landets nest største maraton metropol.

Tromsø registrerte ifjor 3300 påmeldte hvorav 2350 (29%) møtte til start. Oslo Maraton gikk i fjor ut med nyhetsbulletiner om 16000 påmeldte fra 102 nasjoner. Kondis.no sin rapport fra løpet forteller om 11.000 som fullførte løpet eller rundt 31% avhengig av et ukjent antall i Barneløpet (hvor det ikke er tidtaking)

Vel 9% av påmeldte til Stavanger Marathon fullførte i 2010. Dette bekrefter igjen hvilken kjempeandel deltakere som velger å melde seg på løpsdag (Barneløpet) eller dag før løpsdag som er siste mulige frist for etteranmelding, og hvor kun kontant betaling godtas for å få utdelt startnummer. På landets mest besøkte nettsted idrett www.kondis.no har Stavanger Marathon hatt inne en omfattende annonse kampanje i mars måned, før startkontingentene første gang ble justert. Løpene inngår dessuten med detalj informasjon på løpets nye webside introdusert 11.februar, samt på oversikt terminlister i bladet Kondis og på kondis.no  

For å yte deltakere bedre service mtp tilstrekkelig drikke, kapasitet på stands ift køer rundt etteranmelding osv. ønsker arrangør tidlig påmelding når folkelige massemønstringer som Stavanger Marathon samler større deltakelse

I en annen sak på vår nyhetsside er belyst hvordan tilleggsavgift påløper i flere faser nettopp for bedre imøtekomme en påmeldingsrutine tilsvarende øvrige løps praksis innenlands og utenlands   

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close