Lausanne imorgen, Sandnes tirsdag

Andreas Thorkildsen er på alles lepper, hans prøvestevne i «spyd» «Finland forrige uke etter strekkskaden i sesongens 2.Diamond League stevne gikk som smurt: 1.plass og vi kan glede oss til imorgen

Vi har tidligere omtalt lokale unggutter som kaster spyd bedre enn de fleste jevnaldrende her til lands. Om de ferierer eller vi får se Lars Erik eller Vegard i Sandnes Idrettspark tirsdag gjenstår å se, men ihvertfall spyd er med i stevneprogrammet, her kan alle over 11 år delta.

I GTI er det bare et tidsspørsmål når vi får sesongdebut av potensielle spyd talenter som David Kamil, Thore Voll og Stig Løseth for å nevne noen. Og med stor overvekt veteraner i klubben vil det forundre oss om vi ikke også snart får på banen karer som Odd Jacobsen, Tore Macody Lund og Einar Hvidsten, hvorav sistnevnte virkelig har resultater å være stolt av i denne øvelsen

Og skulle nå det skje, at våre voksne løper damer skulle finne på å kaste spyd eller kule som er på programmet tirsdag, så greier vi vel ikke unngå at GTI damene rykker opp i veteranseriens 1.divisjon. Det er kun manglende deltakelse som skiller, vi er så ivrige og såpass gode innen løp for kvinner veteran, at kun manglende resultat i tekniske øvelser er det som holder oss i 2.divisjon.

Veteranidretten er i det hele tatt i vinden. Minst 1 gang i måneden får vi oppdaterte statusrapporter fra oppmann Tore Sund. Og vi er mange på trening. Mellom lyn, torden og regn var vi tirsdag 7 stk på trening på byens flotte friidrettsanlegg. 4×1200 i konkurransefart for 5000 med innlagte 300m fartsøkning var kveldens meny, forøvrig nøyaktig samme som forrige tirsdag – hvor også våre Stockholm helter Ørjan og Ragnar deltok. 

Johannes Økland er en av årets nye «coming up» i GTI. Teknisk løper han som en drøm, er flink å holde passe igjen slik at alle intervall drag går like fort, og selv om det var glatt, selv om piggsko var eneste tenkelig anvendelige fottøy for et godt steg under slike forhold, så gikk det såpass unna, at vi måtte sjekke klokkene 2 ganger

Noen av oss snakker om å starte oppkjøringen. John Nicolaysen har oppkjøring hele tiden. Så nå får dere bare holde dere fast i fisken Timmy, Tore Olav, Thore, Torger, Tom Erik, Erlend og Bjørnar – for nå kommer John som et uvær! 1500 i KM ble en kjempeopplevelse, spesielt når det viste seg det var masse krutt igjen i bena når sisterunden starta, spesielt også fordi John var eneste i feltet som løp 1500 uten piggsko. Igår fikk vi se John sine nye piggsko for første gang. Og plutselig var det en løper vi fikk se. Vi har sagt det mange ganger før, har man tenkt å bli til noe innen løping, er det kun piggsko som gjelder. Og da kjære venner, da tuller man ikke på ute på asfalten eller bortgjemt i buskene, da kommer man bare på trening. Eksemplene på at det hjelper har vi flust av blant mange vi kjenner

Slik man beregner veteran alder i EM og VM må John vente til i 2013 før han kan delta i klasse 45-49, og i 2013 er det kanskje Steinkjer som arrangerer EM for veteraner innendørs. President i det Europeiske veteran forbund (EVAA) tyske Dieter Massin ba nylig Norge om å søke mesterskapet, etter at San Sebastian i Spania måtte trekke seg. I slike mesterskap ventes et sted mellom 2500-4000 tilreisende.

Og vi vet at det ligger et prektig innendørs friidrettsanlegg også på Sandved. Norges kanskje flotteste mest moderne anlegg av dem alle! Til høsten håper vi å være der med våre utøvere hver tirsdag kveld sånn litt utpå kvelden. Tirsdag fra kl 16-17 i Stavanger Idrettshall, tirsdag fra rundt 1930 i Sandneshallen, hvis vi får lov å komme da? Vi er så mange nå, at vi bare må dele opp i flere grupperinger.

Forøvrig i Nordisk innendørsmesterskap er John klar for klasse 45-49 allerede i 2012. Da er det bestemt at Nordisk innendørs går i friidrettsnasjonen Finland i Jyvyskæle fra 3-8.april. Og i 2012 er også Bjørnar veteran.

Vi var avsted med en 7 mannstropp til Nordisk innendørs veteranmesterskap i Reykjavik i 2008. Valdis med EM deltakelse for Island og flere seire mangekamp mesterskap, var ikke med. Likevel, såvel sosialt som sportslig ble opplegget et minne for livet.   

obs

og ville du bli med på tirsdag, er dette ikke mulig ved å etteranmelde seg. Idag er vi alle på nett. Man logger seg inn med sine persondata på min idrett. Skriv gjerne en epost på forhånd om dine planer til oppmann Tore Sund – t-ni-sun@online.no

 

 

     

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close