Stavanger Marathon – startnummer

BEKREFTELSE PÅMELDING / BETALING – Løpets hjemmeside www.stavangermarathon.com oppdaterer påmeldte i alfabetisk orden når innbetaling er foretatt til oppgitt konto – 7877.06.03071. Arrangør sender ikke ut bekreftelse om betaling er mottatt. Når betaling er belastet egen nettbank anses dette som kvittering. Ved henting av startnummer vil eventuell differanse feil beløp innbetalt bli anmodet betalt. Jfr etablert praksis ved påmelding til større mosjonsløp i Norge og utenlands, vil innbetalt startkontingent ikke refunderes eller overføres som betaling senere løp, dersom man forhindres å delta

STARTNUMMER UTLEVERING – Det vises til detaljert informasjon utlagt på løpets hjemmeside. For tilreisende som ikke har anledning å besøke løpets sekretariat fredag, og som skal delta på 10km eller halvmaraton, vil det bli opprettet en mini stand i Stavanger Turistinformasjon på Domkirkeplassen løpsdagen kl 0830. NB! Deltakere til helmaraton får ikke hentet startnummer i sentrum. Tilreisende til helmaraton henter sine nummer ved start på Stavanger stadion i Holbergsgt.

BARNELØPET – Under info del hjemmesiden er start tid feilaktig oppgitt til kl 1330, mens det korrekte starttidspunkt er kl 1300 som vist under oversikt startkontingenter. Påmelding til Barneløpet som er for barn mellom 0-11år (med eller uten følge med foreldre) kan gjøres online eller i egen stand (telt) i målområdet på Stavanger Torg i Vågen. Ved påmelding løpsdag eller dag før løpsdag er det kun kontant betaling og med et tillegg på kr 50, er startkontingent Barneløp kr 100

DUSJ / TOALETTER / YTTERTØY HELMARATON – Stavanger svømmehall som ligger ca. 200m fra mål har dusjmulighet etter løpet. Arrangør utplasserer toalett i startområdet (10km / Halvmaraton). For helmaraton er det tilgang til garderober under tribunen på Stavanger stadion. Stadion stenges etter løpsstart, og arrangør vil befordre yttertøy transportert til bekledningstelt i målområdet.  

LØYPEKART – Løypekart alle løp utlagt løpets hjemmeside. Løype 10km er særdeles lettløpt fordi den er helt flat og følger Havneringen eller Blå Promenade utover mot Badedammen i østre bydel. Likevel er denne løypa såpass komplisert å finne ut av ved å studere løypekart, at en tegnforklaring herved følger. Tall merket blått angir hver km. Tall merket med sort er en tallrekke fra 1-16 som har som hensikt å kunne finne løpsretningen når man fra start skal løpe flere ganger langs Skagen. Byggearbeidene utover Vågens vestre side (oppføring nytt Konserthus i Bjergsted) har fremtvunget dette løypevalg, idet alle løp skal avpasses målstrek samme sted, samt at også alle løp med unntak helmaraton ønskes avviklet med start fra samme område i start/målområde

TIDTAKING (MAGNETFELT) – God resultatservice fremtvinger moderne men ytterst følsomme tidtakingssystem. Når deltakere løper over løpets tidtakermatter kun 1 gang, går dette bra, og arrangør gjør sitt ytterste for at ikke løpere uforvarende passerer over denne før start, eller etter man har kommet til mål. For å passere årets mållinje vil løpere såvel i 10km (innkomst fra Skagenkaien) som i hel og halvmaraton med innkomst nedover Kongsgårdbakken, måtte spurte de siste metere rundt en skarp kurve inn på Torgplassen for avhenting medaljer, forfriskninger, tøy etc.

STARTKONTINGENT – Prisøkning fra 1.juli. Å arrangere gateløp gjennom sentrum av landets større byer er teknisk krevende. Mens Beijing (2000 vakter) og København Maraton er så heldig at byens myndigheter stiller opp for idretten med gratis vakthold, er norske løpsarrangører i en annen situasjon. Takket være hyggelig velvilje fra Stavanger Kommune, Politi og annen myndighet er det enda mulighet å holde startkontingenter nede på et anstendig nivå. God planhorisont gir rimelige priser, venter man til siste uka er det relativt kostbart å delta i Stavanger såvel som i løp andre steder. Her følger en oversikt over prisøkning i Stavanger kontra løp det er nærliggende å sammenligne seg med. Prissammenligningene gjelder pris frem til 6 uker før løpsstart, samt pris frem til siste frist for online påmelding

10km

Oslo 420 – 500

Tromsø 400 – 500

Stavanger 250 – 300

 

21km

Oslo 550 – 650

Tromsø 500 – 600

Stavanger 350 – 400

 

42km

Oslo 650 – 775

Tromsø 800 – 900

Stavanger 450 – 500

 

Sammenlignet antall påmeldte til Stavanger Marathon på samme tid ifjor, tyder mye på at vi i likhet med nesten alle løpsarrangører i Norge kan vente en større økning til årets løperfest i sentrum. Fra 2009 til 2010 var antall påmeldte deltakere tett opp til 800, en fordobling i løpet av 1 år.

Ansatte hos løpets hovedsponsor Marathon Petroleum Norge i Hinna Park har forberedet seg til å selv være med å løpe. Marathon deltok med 2 lag under Holmenkollstafetten og gleder seg til å møtes for nye fremganger, stolte fornøyde løpere på den store Torgplassen i Vågen. 

SPAR PENGER, MELD DEG PÅ IDAG ! – vil du være med denne ene dagen hvor det er vi selv som er idrettshelter i Stavanger sentrum, er det frem til 1.juli mulig å melde seg på til enda gunstigere priser enn som oppgitt ovenfor. Oversikt priskategorier samt hvordan du melder deg på finner du på løpets hjemmeside

 

 

       

   

  

 

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close