Ølmedalen Rundt: Flott GTI innsats

 

1100 trimmere og 164 til mål i de aktive klassene.

Folkefesten i Vindafjord som alltid arrangeres 2.pinsedag, iår for 26.gang fortjener enda flere aktive deltakere

Å høre speaker fhv NRK journalist Tor Eivind Skeiseids koselige tilbakelente 15 minutters prat med moromann Petter Nordthug jr i sedvanliig godt humør, er verdt turen alene. Grill middag, rømmegrøt eller kakebakst i fleng på samfunnshusets langbord oppholder 1500-2000 besøkende fra tidlig formiddag til langt på dag. Dette er kos, og med stor idrett i tillegg – og med GTIs egne i fokus, er dette en av årets større festdager for GTIs store langdistansemiljø.

Ørjan Grønnevig og Ragnar Stølsmark – vi er særdeles stolte av dere. Når vi ser bort fra en Urige Buta og Northugen ble det mye fokus på «våre» også under årets Ølmedal

Urige fikk 2 store pakker med bleier som del av premiesekken (nybakt pappa forrige uke), kanskje er han istand til å snuse på topp 6 i VM maraton. Han satte en utrolig sterk løyperekord idag, 25 sek forbedring av egen pers. Kanskje ikke noen tilfeldighet, i Gøteborgsvarvet i mai dokumenterte han med sitt 1.02.19 løp (løype sies å kunne være et sted 1,30-2min tyngre enn de raskere halvmaraton traséer) at han kanskje går mot karrierens sterkeste sesong.

Løypa rundt Ølmedalsvannet ble kontrollmålt til 6686m da man arrangerte halvmaraton her for en del år siden. Vi som har vært med her noen ganger, tror vel det er rundt 150m i tillegg + at de 3 bakkene slettes ikke er av de mest lettløpte. Derved vil det være korrekt å si at løypa i løpstid tilsvarer ihvertfall 7km på tilnærmet flat rett frem asfalt.

Da Ragnar passerte første 1000m som 3.mann på 2.52 var Ørjan og Urige «et godt stykke foran». Ørjan måtte gi slakk da han merket at Urige var superopplagt for dagen, og Uriges nye løyperekord lyder 19.23. Ørjan på 2.plass er med 20.45 et godt stykke bak, men en diff på 1,22min er interessant matematikk før kommende oppgaver og Ørjan var storveis fornøyd med tiden, spesielt når han fikk vite hva kjente løper profiler hadde prestert i samme løype tidligere år

Ragnar såvel som Ørjan ble av speaker omtalt som ikke nettopp beskjeden på spørsmål om fremtidsmuligheter. Herlig innstilling fra 2 seriøse utøvere. Begge på pallen bak Urige, og Ragnar løper sin kjempetid fra ifjor ned med 25 sekunder. Rasmus Stølsmark løp lenge side om side med Petter Nordthug jr, og fikk såvisst merke at den gutten ikke var særlig dravillig, før han hørte ljomen av brød og sirkus ca. 1km før mål. Da stakk Nordthug ifra til en 8.plass i løpet, men på 9.plass kom Rasmus (23.25) og eldste løpebror Torger fulgte likegodt opp med 10.plass på imponerende 23.32, tro det eller ei men tiden til Torger er 1 sek bedre enn Tom Erik Halvorsens tid fra 2009 løpet. Rasmus 7 sekunder foran Torger idag.

Rasmus startet i løpet i 2009 lokket av tvillingbror Ragnar og tiden ble 26.22. Rasmus løp litt mer ifjor og tiden derav presset ned til 24.13. Og med 48 sekunder i et jafs idag, er det opplagt at enda så sakte det går på morgentreningene så gir langt og rolig resultater

Dan Olav Tjessem Meling er en av landets sprekeste 66-åringer, idag 28.20 og 48.plass blant 130 startende i herreklassen, hvorav 128 fullførte

Nina Kristin Holta tok en overraskende 3.plass og med tiden 27.16 ble det pers også på Nina Kristin. Også flott løp av Mildfrid Melberg med 29.38

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close