Flott langhelg – også med friidrett

 

Uka som kommer vil det bli skrevet friidrettshistorie i Norge. For å sitere fra programmet: «Fotballen har en Christiano Ronaldo og Lionel Messi. Men siden 2009 har idrettens galaktiske stjerne nr 1 kommet fra Jamaica. Det Usain Bolt presterte noen august dager under VM i Berlin, tror vi neppe verden noen gang kommer til å se gjentatt»

Bislett meldes utsolgt torsdag når Diamond League serien er forflyttet til Oslo og vi i kveldens siste øvelse for første i Norge får oppleve tidenes raskeste menneske – Ursain Bolt i 200m duell med bl.a. norske Jaysuma Saidy Ndure som etter stevnet i Eugene lørdag topper årets Europastatistikk på 200m. Han ledet klart frem til 20-30m gjenstod, vil banetrekningen avgjøre, aner vi en sensasjon i luften?

17 min før dette kl 2130 har vi også her en norsk utøver på startstrek i hva amerikanske TV stasjoner vurderer som Bislettsstevnenes desiderte høydepunkt – 1 engelsk mil. Dette blir ulidelig spennende. Fordi det er en nordmann vi alle kjenner veldig godt. Henrik Ingebrigtsens fra Sandnes IL løp årets første 1500m fort, fortere enn i fjorårets sesongstart, torsdag får han tilliten som en anerkjennelse etter sin strålende 1500m på samme bane ifjor.

Allerede kl 1715 vil flere tusen være på plass på «World Track Arena» fordi da starter ballet med første løpsøvelse 1500m kvinner, og fordi dette blir en kveld en happening friidrettsentusiaster rett og slett ikke kan gå glipp av. Blant forøvelsene forøvrig kl 1825 går 800m menn nordisk øvelse, like etter følger 2 forsøksheat 100m hekk for kvinner. Om temperaturen er mest behagelig tidlig på kvelden, er det gjerne her vi kan bestille norsk rekord av Christina Vukicevic, hun virker å være i kanonslag. Eller kanskje Ezinne Okparaebo som løper 100m finale kl 2035 blir kveldens solstråle. Også Ezinne løp imponerende sterkt i ikke altfor god sprint temperatur i Florø lørdag

Ikke alle blant GTIs 60 aktive i Holmenkollstafetten har gledet med sitt nærvær under klubbens fellestreninger på Stavanger stadion siste 2 uker. Tirsdag er det vanlig trening, mens vi torsdag oppfordrer alle våre til å melde seg på når Skjalg arrangerer årets andre kretsstevne «i byen». 100, 800 og 3000 er menyen for dem som løper. Ellers ligger øvelser og online påmeldings mulighet ute via nettsiden til Rogaland Friidrettskrets hvor man fort finner hvordan man selv kan melde seg på. Veteran oppmann Tore Sund har ellers sendt oppfordring om mulighet for å delta også under Sandnes sitt stevne onsdag

Det går så det suser – også med øvrig lokal friidrett. Vebjørn Kaldahl Bottenviks fremragende utviklling i spyd omtalt i forrige uke. På Fana stadion ble Framo lekene, vestlandets største friidrettsmønstring for ungdom avviklet fra torsdag til søndag, skjermet for vind også iår flott vær denne første helg i juni som dette stevnet alltid arrangeres. Vi har ikke oversikt over bestemannspremier ved årets Framo leker, men vi merker oss Skjalgs 15 årige Markus Harbo med 5.53.63 på 2000m som gir hele 1051 poeng på Tyrving tabellen.

Vigdis Holst sin 1500 på 4.45.32 vil plassere henne høyt når kåringer av årets veteranløpere skal nomineres, selv om de yngre veteranklassene gir dårlig uttelling. At Vigdis også bidrar veldig bra overfor de yngre hun er trener for i Skjalg vises gjennom 1.plass på 1500 både i J-15 Kristine Holst 4.56.79 og Jenter 16 hvor Ida Elise Nymoen Eltervaag med 4.44.54 oppnår 984 Tyrving poeng.

Fra Sandnes leiren merker vi oss mye spennende på gang fra idrettsfamilien Ingebrigtsen. Filip med 13-14 sekunders pers på 1500 (3.51.70) blir vanvittig spennende å følge videre og tidene yngstemann Jakob oppnår på alt han prøver på, ser ut til å slette alt som heter aldersrekorder i Rogaland. Også Marius Bakken Støle imponerende i sin sesongåpning, 400m hekk på 54.75 er beste tid gutter 18 i Rogaland gjennom alle tider.

Thomas Solberg Eide – 1 av 5 Haugesundsløpere under 2.00 på 800 i 2010 men som var enda sterkere i 2009, løp en helt rå 1000m i Florø. Spennende hva både Thomas (1500) samt Filip Ingebrigtsen (800) kan få til på Bislett torsdag i kamp med bl.a. fjorårets NM gull vinner Thomas Roth og Lyngdals 18 årige nye super talent Håkon Musholm. Høye atletiske Musholm som noterte 1.51.76 tidligere iår, ga kortvokste Thomas Solberg Eide kamp til døra også under Sentrumssprinten (800) på Karl Johan 7.mai.

Som mange ganger nevnt, det er på friidrettsbanen vi sommerstid konsentrerer det meste av oppmerksomheten. Hver eneste uke får vi tilsendt innbydelser til motbakkeløp, gateløp, ultraløp og noen av våre ivrigste er ofte å finne høyt oppe på listene

Varhaug mila og Det norske Fjellmaraton er løp med lange gode tradisjoner

Lise Lithun (52) er en av GTIs virkelige langdistanse helter. I august vil Lise trolig delta i NM 6 timers løp hvor hun tidligere har markert seg bra og siste ukes meritter er ikke for hvem som helst. Etter at Lise åpnet maraton sesongen med 4.23.49 i Bergen i februar, registrerte vi hennes klasseseier og 2.plass totalt i krevende Suleskar Maraton forrige helg på etter forholdene gode 4.41.55. Lørdag bare 7 dager etter, klassevinner i Det norske Fjellmaraton – igjen et krevende løp over Valdresflya til Beitostølen på imponerende sterkt tid 4.19.53 og 8.plass totalt uansett klasse

NM gull vinner på maraton i 2009 Anne Jorunn Hodne, vil fortsatt muligens kunne kjempe om NM medaljer dersom NM da prioriteres blant mange spennende utenlands mer lettløpte traséer. Siste helg i juli er Anne Jorunn påmeldt Rallarvegsløpet som 1.dag (54km) går fra Flåm til Finse en stigning fra havnivå til 1343 moh (v/ca 45km) før løypa flater mer ut innover vidda mot Finse. 27km til Haugastøl på løpets 2.lag er lettere, men i sum er dette kun for veltrente hardhauser. Hamburg Maraton etterfulgt av særs krevende 7 nuts løpet helgen etter, trolig neppe optimal oppladning for Varhaug mila, men med nye pokaler i sikte er jo en lørdags 10km morgentur greitt å få med seg, også med startnummer på brystet. I Hamburg Maraton holdt Anne Jorunn forøvrig høyere marsjfart enn i Varhaug mila frem til ca 20km, mens temperatur og luftfuktighet ennå tillot å løpe fort.

Etter Anne Jorunns 38.56, fulgte klubbkollega Anne Østbø Frafjord på gode 40.41 på 2.plass. Frew Leneb-Brheneh fra Sandnes vant herreklassen på 32.08, Svein Ove Risa 33.13 på 2.plass. 75 deltok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close