Maraton større enn fotball VM?

Se godt på 3-kløveret avbildet nedenfor.

Våre 3 blide jenter er ikke bare 100% korrekt antrukket i GTI klær til pris sponset av klubbens samarbeidspartnere, dette er samme 3 flotte representanter som arrangør av København Maraton har klassifisert med 6 stjerner, eller definisjonen «verdensklasse»!!!

Arrangørene har iår valgt å sortere tider i respektive klasser men har i tillegg lagt ut info om hver løpers utvikling i løpet, herunder en omregning hvor alder og kjønn legges til grunn og som da gir prestasjons verdi som om alle løp i klasse menn 21-29år

Her kommer Bjørg Hagen best ut med omkalkulert nettotid – 2.31.48. Bjørg, du ville vært klar for friidretts VM på andre siden av kloden i aug/sept om du ennå var like ung som du er sprek! At Bjørg trolig har en del mer å gå på, får vi la ligge, det er jo bare så imponerende å debutere på maraton i en alder av 69 og gjennomføre løpet med max 5 sek forskjell på beste og dårligste snittfart pr 5km

Vi vet ikke om det er dette med jevn fart som har gitt også Randi Edvardsen og Astrid Elisabeth Hinna karakteristikken verdensklasse – vi som har løpt noen maraton vet jo at det er den jevne fart som alltid gir gode resultater – men for å ta Astrid først:

Det er nesten utrolig at kun 3 sekunder skilte beste og dårligste snittfart pr 5km i Astrids 4.02.44 løp, som omregnet med aldersfaktor gir 3.51.13 og definisjon «verdensklasse» – 6 stjerner 

Har ikke rukket studere utviklingen pr km på alle 8 GTI fullførende i København, men tilsynelatende er Randi Edvardsen nestbeste blant våre «verdensklasse» 6-stjerners veteraner med omregnet nettotid til 3.11.08

Lise Lithun som løp på 4.26.05 oppnådde en 5 stjerners og karakteristikken «fortrinnlig» etter omregnet tid 3.39.31, men med 40 sek avvik på snitt fart pr 5km underveis. Hennes løpende Manager Sigurd Lima gjorde også et bra løp med 3.39.52, omregnet til 3.06.21 fikk også denne prestasjonen karakteristikken «fortrinnlig» – 5 stjerners

Jens Harald Brynie som løp på 3.49.23 fikk omregnet tid 3.10.45.

Vi noterer oss videre (offisielle eksakte tider)

John Nessa, GTI – 3.59.15 – og 8 sek avvik snittfart

Einar Lindvoll i Glatrimmens gruppe 8 enda raskere med 3.55.01, en annen Glatrimmer (av og til) Hans Petter Severeide 4.45.59

Johannes Økland, GTI etter 3-4 uker på utenlandsreise landet på 4.04.47

Jan Petter Helland, GTI som av og til også er på trening løp eller jogget på 4.13.34

2 Skjalg løpere registrert som debutanter på helmaraton

Per Sigurd Bethuelsen 3.08.11 og Børge Harestad – 3.10.42

Før vi går over til banefriidrett, kan det se ut til at København fikk litt større deltakerantall enn Hamburg.

Og, på vår flytur hjem fra Hamburg registrerer vi dessuten en uttalelse fra en direktør i et Hamburg basert forsikringsselskap med professor tittel si:

«Marathon Schlãsst die Fussball WM»  

Vi kan love at vi tar med oss denne artikkelen og vil bruke den for alt den er verdt. Da Stavanger var blant 4 norske byer nominert som søkere av fotball EM en stund fremover i tid, ble det visstnok lagt ned 50 mill i søknadsprosess for å styrke Norges og Stavangers kandidatur.

Vi ville vært veldig fornøyd om bare 2-3 promille av denne summen ble bevilget av Formannsskapet til å gjøre Stavanger kjent på Europas kommersielle marked

Men, vi får telle antall anløp turistskip til byen først, turister som oppholder seg noen få timer i byen….hvis de går i land….

Å la turister komme til byen, bo i Stavanger i flere døgn, legge igjen noen kroner her, synes å være uinteressant. Talsmenn for Europas større og mindre byer som har opplevet hvilken betydning maratonløping har som arrangementsturisme mener da noe helt annet

Tirsdag ettermiddag blåser det mellom 7-9 m/sek eller samme forhold som da Ørjan Grønnevig gjorde sin årsdebut på Bislett sist uke. Uten regn i luften vil forholdene for kast kunne være aldeles utmerket når Sandnes arrangerer kretsstevne ikveld. 5 eller 6 deltar for GTI.

Så får vi se hvorvidt våre mellomdistanse løpere også denne sesongen gidder å være salderingspost under alle kretsstevner i friidrett. Vår oppfordring er: La første øvelse være en mellomdistanse eller en langdistanse bare en gang. Hvis arrangør i tillegg greier å si at man har tenkt å gjennomføre distansen presis som planlagt, så kan det hende vi kommer. Å harsellere med opptatte voksnes fritid, slik dette nå har blitt for vane, dette må det gjøres noe med

Selvfølgelig er det mulig å sette opp hekker, også etter en 5000 eller en 800. Forskjellen er bare at det tar 7-8 min mer tid. Når man uten offentliggjort tidsskjema, ber aktive kjøre til et friidrettsstevne kl 1645 alltid, fordi det kanskje kan være en mellomdistanse allerede kl 1815, sier det seg selv at man kommer ikke igjen til neste stevne, når man enda en gang må vente til kl 2015 for å få lov å starte

Idag sier arrangør at 1500m går veldig sent. Dette er ihvertfall litt bedre enn å ikke lage et tidsskjema. Vi vil tro det har vært arrangert stevner i Rogaland også før om årene 

 

 

 

   

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close