Hamburg: 3 norske i VM diskusjon

Fakta feil denne artikkel utlagt mandag morgen, nå korrigert

Daabaya Badhasos oppvisning förste del av Hamburg Maraton söndag ble en bekreftelse paa at norsk friidrett kan ha faatt frem en mulig topp 6 löper til sommerens friidretts VM

Men dette krever at han blir tatt ut.

NFIF har satt uttakskrav til 2.14.00 som er greitt, da forutsatt värforholdene er gode, noe som er helt avgjörende i en ekstrem övelse som maraton

Med 11 afrikanske löpere mellom 2.07-2.13 i feltet samt at det tyske mesterskap var lagt til Hamburg, er det oppsiktvekkende med 9. og 10.plass for vaare 2 beste Daabaya og Öystein Sylta

12281 startet i Hamburg, 11.210 kom til maal. 770.000 var tallet politiet langs löypa oppgav som tilskuer tall i denne 1,8 mill store flotte by med de mange flotte sjöer og parker, en by tyskerne selv skriver er verdens flotteste by, men hvor antall maraton löpere har minket en del

Anne Jorunn Hodne fra GTI hadde faatt invitasjon til aa löpe i elitefeltet. Anne Jorunn har rukket aa bli en rutinert maratonlöper som alltid fullförer og som alltid leverer jevn fart löpet gjennom. Denne 26.gang Hamburg ble arrangert (bare en gang med regnvär forövrig) ble det bare umulig ä löpe opp mot standard nivaa tidsmessig. «Jeg föler varmen e nesten kvalmende» sa Anne Jorunn för start.

Klokka var da 0845. Löpet startet kl 0900, og närmere kl 12 naar hun kom til maal var ikke bare temperatur (+24 i fölge lokalavisen) men ogsaa luftfuktigheten saapass höy at kun noen veldig faa behersket slike ekstrem forhold.

Vi hadde 2 norske ledere langs löypa paa sykkel. De rakk levere drikke til noen av de beste norske, noen maatte bare stanse helt opp for aa finne sin drikkeflaske, eller helle i seg av arrangörens drikke

Men för drikke behov meldte seg, og för det ble skikkelig utidig aa väre maraton löper, saa gikk det unna i et helt utrolig tempo.

Anne Jorunn passerte 17km der hun laa an til en tid paa mellom 2.43-2.44. Fride Vullum laa enda lengre fremme og hadde en tid ned mot 2.40 i sikte, men maatte dessverre bryte da allergien tok overhaand. Anne Jorunns tid ble 2.55.16, som er 8 min bak pers satt under NM gull løpet i Tromsø i 2009

Kjersti Karoline Danielsen var enormt imponerende. Passerte broa over Alster sjöene paa 4.plass i et fabelaktiv driv, paa vei mot en virkelig topp prestasjon. Sterk gjennom hele löpet, naar hun löp. For ogsaa Kjersti mötte paa diverse vansker etterhvert. Om alt var riktig og hun fikk löpe uhemmet slik hun gjör paa sine uttallige treningsmil, skulle hun värt inne paa en klar 4.plass og den av elite löperne som var närmest egen pers i Hamburg. Kjersti er definitivt en klar VM kandidat!

Daabayas 15.08 passering paa 5km, hans videre utvikling opp mot 15km hvor han ledet saa mye som 50m paa hovedfeltet – hvor 4 löpere med 2.07 pers löpte fremdeles – tilsa at om löypa var like lettlöpt mot maal og temperaturen kjölnet, ville han värt inne paa i underkant 2.10

Slik gikk det ikke – i likhet med alle andre – värforholdene tok tak, men en 9.plass er skikkelig imponerende i sitt aller förste maratonlöp. Hans gode tilbakemeldinger fra treningsoppholdet i Etiopia var ikke feil. Det er store ting paa gang, vi gleder oss ustyrtelig til hans neste maraton

Ogsaa Öystein Sylta dokumenterte i Hamburg. Meget velberegnende greidde han nesten aa ta igjen Daabaya – det er bare saa fortvilet, at omverden kun greier aa lese tider, ikke ta med i vurderingen paa hvilken maate tidene ble oppnaadd

Löpets 2 höyest rangerte afrikanske løpere i kvinneklassen løp hhv 9.07min og 10,20min bak egen pers i Hamburg.

Fjoraarsvinneren fra Kenya som saavidt slo Urige Buta i spurten under hans 2.09 löp var en av de mange som bröt löpet söndag.

I det tyske mesterskap lagt inn i löpet gikk medaljene for kvinner pa fra 2.51-2.53. Med det tyske mesterskap innlagt, opplyste arrangør at det iår ikke ble mulig å sette opp fartsholdere i herreklassen

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close