Holmenkollstafetten som miljøskaper

 

Når ass.lagleder og tidligere NM gullvinner Bernt Eltervaag rutinert løfter sine jenter 3 runder på Bislett og senere opp Norabakken, når John Huse Olsen på 9.etappe holder dagens andre gode Skjalg lag på 1.plass i klasse menn junior så suverent at ingen andre lag var å se, da er det godt å være fra Stavanger og Friidrettsfylket Rogaland.

Og når evigunge Vigdis Holst løper stafettens i særklasse lengste etappe på nestbeste etappetid i eliteklassen, samtidig som også datter Kristine gjør en formidabel jobb bratt nedover fra Besserud, da er det at vi har hatt en veldig flott helg i Oslo. Og her følger årets første rapport om dem vi kjenner best fra egen klubb GTI

Holmenkollstafetten – friidrettens miljøskaper

GTI sitt kvinnelag rykket opp i eliteklassen i 2001, og har etterpå ikke bare beholdt plassen men hvert eneste år vært på plass med nykomponert tropp over 15 etapper blant landets 20 beste lag.

2 av lagets beste løpere, NM gull vinner Anne Jorunn Hodne og Anne Østbø Frafjord (eliteklassens 9.beste etappetid ifjor) kunne ikke delta iår, ytterligere en av lagets topp 6 løpere måtte stå over. Så løper årets 15 GTI kvinner likevel i praksis nær 2 minutter raskere enn ifjor.

Og grunnen er: turen til Oslo, den sosiale rammen, nettverksbyggingen og inspirasjon stafetten er for samhold og treningsglede, bare lokker enda flere til å børste støv av gamle piggsko for å henge med på GTI toget.

GTIs 4 lag i mål i aktive seniorklasser vil i 2012 formodentlig bli til 6 aktive lag og gjett om det blir konkurranse om plassene på våre 2 elitelag.

10år etter jentene rykket også klubbens unge gutter opp i eliteklassen etter sin flotte 2.plass i klasse menn senior. Med 2 lag i eliteklassen har helgen vært en milepæl i GTIs 20 årige historie. Kretsens 3 store friidrettsklubber fikk ikke stablet lag kvinner eller menn i eliteklassene iår. Til neste år er GTI formodentlig sammen med Skjalg alene om å ha 2 lag i eliteklassene. Og for et kjør vi kan vente oss fremover.

Hvem tar utfordringen om en plass nærmest landets 8-10 beste klubber, jentene eller guttene ?

Sportsklubben Vidar som gav årets stafettvinner menn elite Tjalve kamp til døra om hvem som under NM i terrengløp lang løype skulle få Norges plass under EM i terrengløp for lag (1 plassiffer skilte), ble etter en streng regeltolkning ikke gitt tillatelse å starte i eliteklassen.

For GTI ble det dermed en umulig oppgave å nå sitt høye strekkmål for årets stafett:

1.plass menn senior

Likevel – guttene var kjempefornøyd og følte seg som vinnere. De hadde slått alle lag som ifjor rykket ned i menn senior, de hadde slått samtlige lag som alle kjempet om opprykk til elite. Vidars lag visste vi ingenting om – egentlig vant vi Holmenkollstafettens menn senior iår, eller?

Å sitte på banketten etter løpet og se hvor lett tenåringer og godt voksne finner tonen, er et herlig skue. Vi er sikker på at vi også denne sommeren vil se øket oppslutning på våre fellestreninger som vi nå flytter til

Stavanger stadion fra torsdag 26.mai kl 1800.

Torsdag 19.mai vil det være kretstevne på stadion, vi vil dermed vente til uka etter med vår ukentlige økt på sen ettermiddag, mens økta på tidlig ettermiddag vil starte som før tirsdager kl 1630.

Etappetider fra de forskjellige klasser er nå tilgjengelig på Holmenkollstafetten.no og enhver kan gjøre sine sammenligninger.

På vårt elitelag for kvinner var såvel Therese Nordbø og Camilla Herrem igjen tilbake på GTI laget, iår som stafetten kom en uke senere, ble det mulig for jentene som begge spiller håndball – også her på elitenivå – å delta. Og såvisst gjorde de sine saker bra. Therese som løper Mosvannet rundt på 11.00 mente selv det klaffet bedre sist gang hun løp “Lille Besserud” men vil skjerpe seg til neste år.

Camilla Herrem var uheldig og ble rammet av en funksjonærtabbe. Mulig hun løp for fort for løpets vakter ved svingen inn til Bislett; ikke vet vi men gang på gang viser det seg at man heller skal stole på seg selv, heller gjøre seg godt kjent med løpstraséen på forhånd enn å stole på arrangøren. Tross tap av sekunder ved feilløpingen, Camilla løp som en dronning – spenstig og grasiøst som det multitalent hun er – kun 3 jenter i eliteklassen løp denne etappen fortere, tid 1.54 er jo bare strålende !

Men til John – vår charmeur på samme etappe på herrelaget – Camilla ville ikke slått deg uansett, ikke på Bislett ihvertfall.

Om du tørr møte henne på en 200 eller 400, tja tiden vil vise?

Og her er våre helter på herrelaget som sikret en ny milepæl i GTI historien – vi løper i eliteklassen for 1.gang!!!!

1) Tore Olav Kristiansen

2) Erlend Engum

3) Thore Vold

4) Tom Erik Halvorsen

5) Trond Magne Susort

6) Gunnar Eiterjord

7) Ragnar Stølsmark

8) Rasmus Stølsmark

9) Petter Tytlandsvik

10) Ørjan Grønnevig

11) Torger Stølsmark

12) Johan A. Løland

13) Kjetil Torgersen

14) Bjørnar Heide

15) John Nicolaysen

Tusen takk til alle 60 aktive som bidro så flott – så ses vi senest neste år, stadig mer opplagt,

eller som Signe sier: vi er som årgangsvinen, vi blir bedre med årene!

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close