Oslo: Christina og Thomas !!!!!!!!!

 

Når OL gullvinner Vebjørn Rodahl i sine glansdager løp 800m på Karl Johan bare noen få tideler raskere enn dagens vinner Thomas Solberg Eides 1.47.9, vil landets friidrettsekspertise gjerne fremholde dette som dagens store prestasjon, men Thomas sin sesongoppkjøring iår har vært såpass sterk, at verken sluttid eller at han vant løpet var særlig overraskende.

Vel 2 sek bak Thomas løp en annen løfterik 800m løper Thomas Rooth idag inn til 3.plass, men kanskje mest spennende er at vi enda en gang fikk bekreftelsen om årets nye stjerneskudd på mellomdistanse: Fra Lyngdal – Håkon Musholm – gull på 800 i UM, gull på 800 i NM begge innendørs – han fyller 18 først den 23.september – idag ledet han Sentrumssprinten frem til de gikk hardt oppover mot Egertorget, men vi synes det er storveis med 1.48.8. Riktignok ingen svinger, og start er noen meter høyere enn mål, men med årets i særklasse største publikum (tallet 50.000 er nevnt på annet nettsted) så gir utøverne alt brostein eller ikke brostein

Og, så er vi ved det virkelig gledelige idag

Christina Maria Toogood fra Sandnes med 800 pers 2.14.36 fra 2007 sesongen. Etter dette ble det relativt stille. I 2009 står Christina med 2.20.71 og ifjor 2.25.70 som årsbeste. Da er det bare så moro å registrere seier til Rogaland også i kvinneklassen på ypperlige 2.11.5 !!!

Jentene startet med 13 sek forsprang på guttene. Her handlet det om å komme først over streken før horden av raskere gutteløpere. I samløp har Christina idag slått en såpass sterk løper som Cecilie B. Isene som i 2008 løp 800m på 2.05.81. Også Cecilie (f.1988) har vært utafor et par sesonger, la oss håpe at det gror opp nivå like bak Ingvild Bovim Måkestad, det er mange kjekke representasjonsoppgaver som venter

Og for dem som fortsatt henger med, her følger dagens Ørjan: «følte meg veldig opplagt idag før start» og så fikk også Ørjan føling med hvordan et løp arter seg når man møter veggen. 40 min oppvarming var sånn ca. etter boka, men å henge i tetfeltet på en 10km med løpere som i mål noterte 29.19 – 29.35 og 29.49 tilsier en åpning i 2.50 fart fra start hvor det i tillegg er oppoverbakke. Men, Ørjan har et utrolig pågangsmot som på sikt vil gi uttelling. Idag kom syra før 1km var passert. Løpere som har forsøkt hvordan det er å løpe 9km med syre i beina og horder av løpere fosser forbi, vet hvilken følelse, hvilken motivasjon det er å fortsette. Vi sier takk for forsøket, idag gikk det ikke, men det vil komme mange nye forsøk på 10km såvel som på bane.

Men først skal vi gjøre unna en kjekk helg med laget i Holmenkollstafetten

Tiden forøvrig, til Ørjan ble 33.57 – vi bare glemmer den med en gang. Hele friidretts Norge vet at dette slettes ikke er representativt for årets bronsevinner i NM terrengløp

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close