Grete Waitz død 19.april

 

New York Times skrev igår en flott hyllest. På det amerikanske kontinent – hvor joggebølgen startet – er man alle enige – Grete var den største. Etter at hun for 6år siden fikk påvist kreft, kjempet hun mot til det siste, for 2 uker siden tok hun sin siste joggetur, for en uke siden holdt hun sitt siste innlegg i sin kamp for kreftsaken.

Dagbladet var blant de norske aviser som igår på lederplass og gjennom 14 helsider presenterte noe av hva Grete Waitz har tilført norsk idrett og norsk friidrett som utøver, samt den betydning hun har hatt som rollemodell for en god helse, for en sprekere hverdag overfor generasjoner av joggere

NRK vil vise et minneprogram om Grete 1.mai kl 1945. Nedenfor vises et lite utdrag av hva man kan finne ved å gå inn på Norges Friidrettsforbunds nettside http://www.friidrett.no

 

– Den største idrettsutøver gjennom tidene

Friidrettslegende Grete Waitz tapte mot kreften 57 år gammel.

Grete gikk bort tirsdag morgen 19. april. Etter 6 års sykdom mot kreft.

– Dette er en svært trist dag, først og fremst for ektemannen Jack Waitz og familien, men også for oss som driver innen friidrett. Hele norsk idrett har lidd et stort tap, og folk har mistet et forbilde. Grete er i mine øyne den største norske idrettsutøveren gjennom tidene. Ikke bare gjennom sine prestasjoner innen idretten, men også som forbilde for kvinneidretten, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Grete Waitz representerte SK Vidar, og var den første kvinne som tok VM gull i maraton, hun tok OL sølv og har 33 norgesmesterskap i lange løp.

– Grete har løpt opp sporene for kvinnelig langdistanseløping. Hun er et ideal, sier Hansen.

Inspirerte til aktivitet

Hun vant New YorkMaraton hele ni ganger i perioden 1978-1988. Hun grunnla Grete Waitz-løpet i Oslo. Hun var leder i New York Road Runner Foundation som har som mål å øke den fysiske aktiviteten for gutter og jenter i skolen. I tillegg står hun bak stiftelsen Aktiv mot kreft som kobler fysisk aktivitet til forebyggelse mot og restitusjon etter kreftsykdom.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close