Uten veteraner stopper friidretten

Friidrett på høyere nivå ville vært komplett umulig uten en homogen veteran gruppe med friidrett i sine hjerter nærmest 24 timer i døgnet. Erfaring og trenerkompetanse er inspirerende for klubbens mange unge som har kommet til klubben siste år. Nå viser de samme veteraner en iver – også som aktiv –  som for det første har bidratt til et ypperlig treningsklima, i tillegg har engasjementet ført dem opp blant landets ledende veteranklubber. Om da statistikkene skal legges til grunn.

 

Uten at vi har greid fange opp alle som rundt om i verden har funnet et hel eller halvmaraton løp, viser våre uoffisielle målinger at rundt 70 av klubbens medlemmer løp halvmaraton i 2010, mens 29 har løpt hel maraton.

 

Men i dag handlet det om de virkelige tøffinger, dem som også tør å vise seg frem hvor aktiv friidrett egentlig hører hjemme – på en friidrettsbane  

 

Mennenes 1. lag har kapret en 7 plass blant landets 20 beste lag som utgjør 1.divisjon. I fjor suverent best i Rogaland. Mennenes 2. lag ble nr. 4 i 3. divisjon, og rykker dermed opp til 2. divisjon. Virkelig flott!

 

Til tross for mangelfull deltakelse i en rekke tellende øvelser, ble kvinnenes lag nr. 5 i 2.divisjon. Vi manglet vel 500 poeng til opprykk til 1., dette betyr at kun ett godt resultat i tillegg ville gjort susen! Det klarer vi selvfølgelig i år.

 

Her vil engasjerte Brit Heskestad som ble den av våre med flest noteringer, garantert bistå overfor nye som vil prøve seg, og allsidige og superraske Maureen har lovet at hun virkelig skal satse på bane i år.

 

Bjørg Hagen som i drittvær – kaldt og sur kraftig vind – den 26.oktober løp 5000m på 23.28.8 noterte høyest poengsum av våre i fjor (761) men Kari-Anne Veen Billingstad er ikke langt etter. 11.13.73 på 3000m på Sandnes stadion gir god uttelling når man er 40år. Vår oversikt viser at Kari-Anne ble nest største bidragsyter med 664 poeng.  

 

For å hevde seg i de yngre veteranklassene må man holde et ekstremt høyt nivå for å plukke poeng i samme skala som utøvere i pensjonistenes rekker. Kirsten Marathon Melkevik løp sist helg inn til NM gull i 2 km terrengløp 4-5 lange skihopp unna verdens største hoppbakke i Vikersund. Dagen etter løp Vigdis Holst den lengste etappen i NM stafetten (4 km) på dagens klart beste etappe tid. De har løpt mot hverandre i kretsmesterskap på ski eller med piggsko siden de var unge tenåringsjenter. Da de var unge var Vigdis alltid nr 1 Kirsten nr 2 uansett konkurranse, i dag omvendt – men poenget var de er henholdsvis 41 og 42år, de dominerer seniorklassene, at man markerer seg på internasjonalt nivå mange år etter man har fylt 35, bidrar til at veteran tabellen ikke gir så høy uttelling i klassene under 55.

 

Nevnte Kirsten Melkevik løp forresten i NM helgen nær like mye alene på Furumo Idrettspark som de øvrige jenter til sammen. Til helgen løper hun London Marathon, og siden hun nå løper langt mindre enn da hun på sitt verste løp 370km i uka, tror vi det kan bli spennende på søndag      

 

Tilbake til veteran serien finner vi at Olav Hagland er den av våre med flest antall tellende resultat på herresiden. Etter Olav 4 tellende følger Ercan Ozkan og Johan Løland med hver 3 tellende resultat. Også Einar Hvidsten har 3 tellende hvorav hans sprint resultat hjalp meget godt til at vi rykket opp til 2.divisjon med 2.laget.

 

Høyest poengsum av samtlige veteraner oppnådde Bjarne Skumsnes som forleden løp så utmerket under KM terrengløp på Bryne. Bjarne som i fjor var 56år løp 800m på 2.22.11. Dette bidro med hele 832 poeng.

 

Kåre Skailand (f.33), Andor Sandsmark (f.34) og Ivan S. Thorsnes (f.37) er våre virkelige kjemper som klubbens 3 eldste aktive. Ivan hoppet i fjor 73 år gammel 1.25 i høyde, skaffet seg 670 poeng, men hva vi lurte på: hvor mange i klubben greier egentlig å hoppe 1.25 i høyde?

 

Kanskje dette kunne vært en morsommere øvelse enn hvem av klubbens video fotografer som filmer flest antall sekunder beskaffenhet på ulike arenaers tartandekke.

 

Og, siden vi nå lett vippet over til mobbe avdelingen, tåler sikkert GTI sjef Einar også litt mobbing når det viser seg at han er klubbens klart dårligste bidragsyter i veteranserien for 2010 på herresiden. Det hjelper så lite om han selv mente det var fullklaff, 24.40 med 1 kilos diskos gir bare 385 poeng   

 

Ser vi fremover, så kan vi nesten ikke vente med å komme oss i gang med stevner, nå som det blir kjempe vær til påske. Få er klar over at man løper 1-2 sekunder raskere pr runde, hvis man forsiktig tar de første løpesteg med piggsko, og etter hvert blir så sterk at det nesten bare er stortåa som tar i mot, når vi har kommet i flytsonen.  

 

Nei, dette blir kjekt, også fordi vi er så mange som holder på:

 

Sandnes rykker i år opp til 1.divisjon, og favoritter til å bli Rogalands beste. 10-kjemper Ove Lindekleiv er veteran i år (selv om det ikke ser sånn ut). Han er jo minst ett lag alene. Så vi får stå på, og dersom noen kjenner noen som er gode på bane, har vi plass til mange flere!

 

Ellers forteller oppmann Tore Sund at han er dypt imponert over både Tønsberg i mennenes og Veldre i kvinnenes serie. Det står virkelig respekt av de poengsummene de har oppnådd, sier Tore.  

 

 

Alle resultater er tidligere oppgitt på hjemmesiden. For å finne terminlister og mer nytt om veteranidrett er det link til Veteranutvalget sortert under nettsiden til Norges friidrettsforbund. Se ellers direkte

 

http://www.veteranfriidrett.no/

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close