Stor maraton helg

Når 7620 kvinner og 32800 menn søndag kl 0845 står oppstillt på mektige Champs Elysses, står et knippe GTI jenter også der et stykke bak i køen. Mandag vil vi fortelle mer hvordan det gikk.

I Paris ble vinnertiden i herreklassen ifjor 2.05.47. Kenyanske Tadesse Tola sørget dermed for at Paris ifjor ble rangert som Europas 7.raskeste løype. 220.000 bivånet løpet ifjor, det medgikk 440.000 flasker vann, 18 tonn bananer, 17 tonn appelsiner og 2700 funksjonærer sørget for at løperne fikk sine bananer, sine nummer, at de fant frem i løypa. Bare 28,7% av de påmeldte deltakerne til årets Paris Maraton er franskmenn og i likhet med i Oslo Maraton deltakere fra over 100 nasjoner deltar, iår noterer Paris løpere fra 109 nasjoner

Selv om såvel Amsterdam (i oktober) som Rotterdam (denne helgen) er å anse som kystbyer og således mer utsatt for vind, ser vi at det nesten hvert år noteres meget gode tider her. Selvsagt var det også her en Kenyaner som vant Rotterdam Maraton ifjor. Om noen gidder å huske hva de heter alle sammen, så var det da Patrick Makau Musyoki som sørget for 1.plass på lista over Europas raskeste maraton traséer i 2010 med tiden 2.04.48

Her – i Rotterdam – skulle vi så gjerne hatt med både Daabaya Badhaso fra Skjalg som om ikke lenge skal løpe sitt 1.maraton løp, samt også Haugesunds Urige Buta som løp på sensasjonell tid under Hamburg Maraton ifjor, men tilsynelatende frister pengebonuser i Hamburg mer enn en mulighet for å ta VM kravet (2.14) gjennom større mulighet for passe løpstemperatur en 10.april enn 5 uker senere den 22.mai

ps. også i år kan Rotterdam friste med perfekte forhold for maraton løping – svak vind og fra +5 grytidlig morgen og opp til +13 i god tid før de beste løpere er i mål.

        

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close