Veteran nytt

 

Olav Hagland er vel gjerne den friidrettsutøver på høyt mesterskapsnivå i Rogaland som har flest antall konkurranser som aktiv

Har tatt uttalige NM medaljer som veteran, som bedriftsløper har han løpt på lag i Holmenkollstafetten med sluttider som ville gitt plassering blant eliteklassens 16 beste lag. Olav løper terrengløp og gateløp men hvorfor Olav fortjener oppmerksomhet er at han slettes ikke skygger unna når det også kommer til banestevner, utstillingsvinduet for friidretten. Olav vært gjennom sin n’te periode med skader, men han er nå igjen klar for Holmenkollstafetten og han er også klar for generalprøven i Salteskogen onsdag etter påske. Vi gleder oss over at våre lag styrkes med enda en sterk tempoløper

Ercan Ozkan – På selveste skuddårsdagen 29.2.2008 løp Ercan Ozkan 60m  – på langs gjennom Reykjaviks mektige innendørshall – En større tropp GTI utøvere som deltok under Nordisk innendørs mesterskap i friidrett for veteraner, kunne la seg imponere over hans utklassing av samtlige konkurrenter fra Finland, Sverige, Danmark og Island – GULL – og jubelen i taket – tid på Ercan 8.28 som samtidig var Tyrkisk rekord i hans klasse 55-59år

3 år har gått siden Reykjavik og i høst flyttet han tilbake til Tyrkia. Ercan har vært gjennom en vanskelig sykdomsperiode, men humør og fantastisk stå-på vilje har brakt ham tilbake til friidrettsarenaen hvor hans faste 5 ukentlige treningsøkter opprettholdes. For vel et år siden resulterte hans flotte treningsinnsats i 8.25 på hans spesialdistanse under et stevne i Finland, dvs. 3/100 deler under hans utklassingsløp under Nordisk i 2008.

Langhelgen 16-20.mars deltok Ercan i innendørs EM for veteraner. Som nesteldste årgang i klasse 55-59 ble det i forsøk ny innendørs pers 8.24 og i semifinale enda en ny pers 8.14! Ikke verst når man er 58år. Noe av inspirasjonen til Ercan er at han fortsatt har nærmest daglig kontakt med super entusiast og oppmann i GTI Tore Sund som rapporterer om ytterligere fremganger også blant hans sprintkolleger Petter Tytlandsvik og Johan Løland – begge utrolig seriøs med sin trening

Roman Benz løper i en av de meget befolkede 40 års klassene innen veteran friidrett. Enten maratontraséen er blant de tyngre som under NM i Tromsø, eller blant de mer  lettløpte så går det unna på rundt 1.23 på halv og i området +/- 3.06 på hel. Før jul ble Roman med oss på innendørstreningen. Da vi torsdag løp våre serier a 800m oppstykket med 20sek pause mellom hver 1/4 del (200m) gikk det etterhvert så fort unna, at til og med superløper Ørjan ble fraløpt på et par av intervallene. Nå sa vel Ørjan at «jeg kunne løpt hele kvelden i denne farten» men likevel, Roman vil nå gi gruppe 9 kompiss Bjarne Skumsnes kamp om hvem i Glatrimmen som i år noterer best tid på 800. Vi tror det må løpes under 2.20 for å finne vinneren

Thore Vold er 20 og da slettes ikke veteran, ei heller Bjørnar og Torger som også deltar på nesten alle GTI treningene innendørs. Vi startet i Dubai med den første nær anaerobe økt for året. Innendørs har vi fulgt opp med 2 til. Om vi skulle røpet fra loggen hvorvidt de yngre veteraner har et bedre snitt på serien 2×400 + 2×400 enn senior løperne som velger kort varianten av form oppkjøringen, så er da situasjonen at Thore så langt har best average såvidt foran Torger og Bjørnar, og John like bak der igjen. Uklart om det er trenerne eller løperne som har det kjekkest på trening. Men Thore som skal være med i 10 kamp iår må vi virkelig ta av oss hatten for, helt alene har han giret styrke og fart på et anstendig nivå, og den skal løpe meget bra den som skal få ham ut av 1.laget i Holemnkollstafetten

Bjarne Skumsnes nevnt ovenfor. Dessverre får han ingen å slåss med i sin klasse under dagens KM i terrengløp på Bryne. Når det ramler såpass mange medaljer inn på GTI kontoen under mesterskap er noe av grunnen at noen blir å anse som lettkjøpte. Men, den i klasse 55-59 som ville våget å møte Bjarne på Bryne idag, ville fått noe å bryne seg på

En gang i tiden snakker vi om at Trond Egil Kristensen skal ta tilbake til Stavanger det ubehagelige (for Ultraløpere) at en britisk løper er den som har greidd flest runder rundt Stokkavannet ila samme løpetur. Vi mener å huske denne briten fra Nato basen på Jåttå løp 17 runder under sitt rekordløp i 2009. Dette skal jeg fikse sier Trond Egil…dersom jeg får et lignende bra støtteapparat. Vi hadde planer å gjøre dette i romjulen for 15 måneder siden, men dæven ta….der kom snøen å ødela hele pakken

Trond Egil Kristensen (40) er den eneste av GTI løperne som deltar på Bryne idag som må motta sitt KM gull uten å ha husket å skaffe seg egne GTI klær. Han løper glad og fornøyd med start nummer 156. Da han løp i mål på maraton under NM på Sola i 2007 på 2.50 tallet, satte han et lettere sjokk i publikum idet han slo salto mens han passerte målstreken. Javel, så et maraton var bare lett oppvarming da?

Egersund neste. Okka by. Byen som fostret en gjennom alle tiders beste norske langdistanse løpere Jarl Gaute Aase. Fra friidrettsbyen Egersund har GTI hatt gleden av å ha Kjell Torstein Nodland, Kjetil Torgersen og Thomas Hetland som flereårige medlemmer i GTI. Vår Norgesmester maraton kvinner i 2009 – Anne Jorunn Hodne – bor dessuten også i Egersund. Nå har vi også fått med oss far Jan Hetland som forlengst har meddelt han er kjempeklar for Holmenkollstafetten. Neppe mange fra Rogaland som har flere starter i Nordmarka skogsmaraton enn Jan, vi vet ikke?  Men vi vet at mor Hetland sammen med Maureen er eneste som har deltatt samtlige ganger i Kystløpet. Nå er GTI medarrangør fra i år. Sammen med Egersund. Såvisst er det mulig å samarbeide. Og så kommer vi til rosinen i pølsa hva angår veteranfriidrett, også dette handlet om Egersund. For under banketten etter innendørs veteran Nordisk i Reykjavik ble vi fort dus med elleville Torbjørn Mong fra Egersund

Torbjørn Mong – i år løper han i MV 70-74 – har da igjen gjort det. Og «meget overraskende» som meddeles fra veteranutvalget i Norges Friidrettsforbund tok Torbjørn Mong bronse medalje under innendørs EM i friidrett for veteraner i Gent Belgia. Øvelse 60m hekk – tid 11.11. Forsøk og finaler i alle klasser. Samlet var det 3500 deltakere i mesterskapet. Torbjørn var en av 12 norske som deltok. Arne Warem fra Gjesdal var også med – som vanlig meget bra: 400m 64.73. Arne fyller 65 i år

ps

etter KM på Bryne drar GTIs nyhetsredaksjon på 1 ukes høydeopphold på Tenerife. Uklart om det blir daglige løpeturer opp til Teide 3700moh, det blir vel bare nesten..

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close