Birken: Wenche nr 9

 

Vi finner Elise Hay Opsahl på 39.plass i klasse 35-39 med 4.23.27 og med langt flere menn enn kvinner til start samt utrolig høyt nivå med dertil prestisje, er det også imponerende plassering av Gunnar Eiterjord i klasse 45-49 hvor han figurerer på 138 plass og ypperlig tid på dagens litt tråe føre 3.27.43

10cm nysnø fredag -25 på natten og fokksnø i høyden gav ikke best tenkelig fart i løypa under årets Birkebeinerrenn. Likevel turen over fjellet som turløp ble i år en flott opplevelse. Etter start meldte Sjusjøen om strålende sol, -5 og 60 funksjonærer i sving for å klargjøre drikkestasjonene. musikk og folkeliv idet løperne ankom.  Og med NRK i direkte sending tett på løperne fra kl 0745 til alle seiersintervjuer var unnagjort ved 14 tiden, fikk vi som ikke var der et innblikk i alt folkeliv og underholdning langs løypa

Mens de eldste startet fra kl 0700 ble eliteløperne sluppet avgårde kl 0800. 16200 påmeldte rimelig trangt.

Marcialonga og Vasaloppet er de kjente langløpene hvor taktiske egenskaper gjelder, Birken er løpet som bedre skiller på løpernes kapasitet som alround skiløpere.

Chris Jespersen fra Skånevik var den av de norske som var ivrigst å dra den første mila. Mens farten oppovoer mot løypas høyeste punkt Midtfjellet (920m) for de fremste ble målt til 21km/t, var snittsfart når det gikk slagt nedover midtveis på fjellet 43 km/t.

Etter 25 minutter lå Thomas Alsgaard på 2.plass med skumle hensikter. Da det etter 50 minutter første gang gikk nedover lå Alsgaard i tet.  På løpets hjemmeside uttaler en bråsint Alsgaard at han idag følte seg virkelig pigg og klar til å gå i spurtduell, da en av hans klubbkolleger like før målspurten «helt unødvendig» feide over ham med det til resultat at hans favoritt par ski brakk og løpet ødelagt

Tsjekkiske Stanislav Redzac som har vunnet Birken 3 ganger tok spurten og ble årets vinner

Blant fhv. friidrettsfolk blir vi ellers stadig imponert av Erling Kindem som hvert år hevder seg høyt i Birken. Erling som representerer Gjesdal ski gikk iår inn til en imponerende 52.plass i sin klasse på 3.16.54, en sterk tid når vi vet at løyperekorden i Birkens eliteklasse menn er 2.24.33 satt i i 2004 av dagens vinner Stanislav Redzac. (Thomas Alsgaard har løyperekord uten sekk med 2.24.08 – satt på 90 tallet da Birken inngikk som del av World Cup)

Foreløpig finner vi ingen tid på Britt Hege og Lene, men det er alltid hyggelig og egentlig åpnet for alle å melde inn tider eller opplevelser i våre kommentar spalte tilknyttet saken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close