Dalsrud og Hodne best i Egersund

32 var med her ifjor, iår møtte 46 til start nær 44% økning, flott det, dette arrangementet fortjener langt flere

På vår vei til Egersund lørdag meldte NRK at Hunnedalsveien var stengt pga uvær. Det blåste nok mindre mindre under halvmaraton løpet, men en sammenligning av løpere som løp både Sola halv i januar og i den kraftige motvinden til vending oppe ved E-39, viser en gjennomgående lik tendens. Tider på løpere som vi tror trener på det jevne viser en differanse på fra 41 sek (Gunnar Aarset) via 51 sek (Jan Hetland), Sveinung Berge (1,47min) til Stig Harald Thunheim (2,23min) og Jan Morten Ra (2,50min).

Det vi vil frem til er at dem som løper like fort eller fortere under forhold som lørdag, kan si seg svært så fornøyd

Først en honnør til Gjermund Groven (24) som nå løper for Gular, men som vi kjenner igjen fra mange løp på Våland som Skjalg løper. Gjermund lå fremst i motvinden hele løpet opp til vending, og også på vei tilbake var Gjermund aktiv i front. Tom Ole Dalsrud fra Hauge i Dalane la seg rutinert tett i ryggen på Gjermund gjennom hele løpet og da det dro seg til i den tøffe motbakken inn til mål, ble det Tom Ole som kontrollert kunne spurte fra til en etter forholdene meget imponerende 1.12.14 – en forbedring av halvmaraton pers fra 3 sjøers løpet med 3,12min. Flott tid også av Gjermund 1.12.19

Og så vil vi vie noen spalte centimeter på GTI løperne som tydelig er i god rute, idet vi kun finner en «utenom-GTI» løper med bedre tid i Egersund enn under enklere løpsforhold i på Sola siste helga i januar

Justyna Skjæveland (34) imponerte oss da hun i 3 sjøers ikke helt enkle trasé flesket til med 1.43.41. På Sola er hun igjen i støtet 1.40.14, og så meget imponerende 2,13min raskere enn på Sola – hennes nye pers er på 1.38.01. Kun dagens vinner i herreklassen Tom Ole Dalsrud oppnådde større forbedring!

Og prestasjonen til dagens vinner i kvinneklassen bekrefter at også Anne Jorunn Hodne er i fin rute, etter sin langvarige skadehistorie fra sist sommer. 29 sekunder raskere enn på Sola absolutt godkjent

Erlend Engum (32) skal gjøre mange konkurranser utover i sesongen som sterk triatlon utøver. Idag utklasset han egen pers på halvmaraton til gode 1.19.54.

John Nicolaysen (44) som har fått være skadefri hele siste halvår trener meget bra, noen dager rekker tiden til doble økter, stinn av trening før Egersund var det likevel ikke all verdens med overskudd oppsamlet før start. Dette fikk John merke underveis. Vi ble vel lettere sjokkert idet vi opplever at John fulgte ikke bare klubbkompis Erlend Engum, men også selveste råsterke Bjarne Lyngnes som alltid leverer gode løp på halv og helmaraton. Og ikke bare opp til vending, men fortsatt tett på da kun 5km gjenstod. 3 løpere i følge, det gikk unna behovet for drikke kjentes viktigere enn å holde rygg, så gikk dedt ikke helt inn. Men absolutt et superløp av John igjen – 1.21.12 er 42 sekunder raskere enn Sola, neste gang går du under 1.20 John, kun veldig få blant dem som prøver å bli god, greier nå å ta deg.

Jan Hetland løper i klasse 55-59 og er klar for en oppover etappe på et GTI sine lag i Holmenkollstafetten. Som rutinert O-løper går det unna i motbakkene og med 1.38.05 ble det kun 51 sekunder svakere enn på Sola, dvs. godt bedre enn differanse trend registrert blant dagens øvrige deltakere

Løypesjefen i Stavanger Maraton troppet denne uka inn på kontoret til dem som kunne finne på å bombe bort hans flotte Stavanger Maraton parsell pga av noe så ubetydelig som Solasplitten. Nåvel, løypeleggere av et Stavanger Maraton har etterhvert vennet seg til at noe må endres pga et eller annet nesten hvert år og vi lar oss aldri stoppe. Ikke Dan Olav heller. Idag overrasket Dan Olav oss enda en gang, 1.39.42 fra Sola i januar ble til 1.38.05, suveren seier i klasse 65-69 Egersund over 20 minutter bedre enn klassens nr 2

Dalane-Tidende sin nettavis har et flott bilde av dagens vinner i herreklassen, og Kondis.no sin distriktskontakt Thomas Hetland vil legge ut sine bilder fra løpet imorgen på Kondis.no

 

 

 

   Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close