Ercan og Nina tilbake igjen – hurra!!

Og, hvor skal vi begynne, her er så mye å ta av….

Mens også vi rett som det er sutrer over de alt for mange 16+ tenåringer som gir seg med idretten, jubler vi selvfølgelig når vi etter gjennomgang startlistene til Ungdiomsmesterskapet i innendørs friidrett – UM for aldersbestemte klasser opp til 22år bl.a. finner at

– Nina Andersen lyser opp på deltakerlista som en av 17 startende fra Sandnes IL. Disse 17 skal gjennom 53 starter helgen 12-13.mars og supertalentet Nina som vi trodde var litt lei og borte fra friidrettsbanen etter sitt UM gull på 800 ifjor, skal nå påny forsøke seg på 800 i klasse J 18/19, hvor vi vel neppe skal forvente rekordfart etter lang tids konkurransefravær

– Og vi kjenner igjen på startlista flere av kretsens største friidrettsklubbs mange topp 10 i Norge stjerner: Spesialsprinterne Stokka Andersen og Løvoll, sprint/hekk/hopp utøverne Støle, Sandberg, Florvaag og Torsvik, spennende også på mellomdistanse med Filip Ingebrigtsen. Ingrid Øvrebø løp bra under kretsstevne i Stavanger Idrettshall nylig, vi venter spent på også hennes resultater

– I Skjalg leiren skal John Huse Olsen (18) løpe sprint 60 og 200, også han tok UM gull ifjor i Gutter 17. Markus Borge Harbo (15) har mer enn en gang vist utrolig flotte takter under siste 2 sesongers innendørsstevner lokalt. Når det handler om mellomdistanse som er Markus sin øvelse, ligger spenningen i å kunne utnytte mulighetene som ligger i skjerpet konkurranse fra landets beste jevnaldrende 

– Men også Skjalg har flere ypperligere ungdomsutøvere med medaljesjanser. Ida N. Eltervaags elegante løpsteknikk ikke til å ta feil av, vi kan minnes å ha sett samme før. Når vi kommer til unge frøken Holst som nå skal debutere i mesterskapssammenheng, er vi ualminnelig spent, ikke bare fordi at løpesteget er mange hakk bedre enn hennes opphav, men fordi vi ser at det trenes godt i en flott homogen jentegruppe. Og virkelig spennende blir det å følge superraske spenstige frøken Tytlandsvik, nylig kåret til «Skjalg athlete of the year» eller årets Skjalg jente (2010). 

– 650 deltakere påmeldt årets UM arrangert i en mindre by i Midt Norge er imponerende deltakertall, antagelig enda større enn fjorårets i Drammen? Samme nye innendørshall arrangerte nylig senior innendørs NM i friidrett med 30% deltakerøkning. Dette viser hvor viktig det er å bygge nye friidrettshaller. Og neste års UM er allerede bestemt å skal avvikles i Sandneshallen, og da kanskje med enda fyldigere tropper fra Rogalandsklubbene. Dem som i en årrekke har hygget seg på norske friidrettsstevner bl.a. takket være god informativ speakertjeneste fra Jo Nesse, kan nikke anerkjennende når det også denne gang viser seg at samme entertainer, friidrettsentusiast og statistikkguru Jo Nesses klubb Tyrving er det lag i UM med størst antall deltakere: 29, fulgt av BUL Oslo 27 og Orion 26.

– Bryne 3, Egersund 2, Haugesund 7 og Lye 4 deltakere, er Rogalands øvrige påmeldte til årets UM. GTI talte på knappene om å påmelde deltakere fra vår ungdomsrekke sub 22 som trener bra, men Ørjan for å nevne en av våre, ønsket ikke gire opp mot konkurranseform før litt nærmere oppstart utendørssesong. Med 6 deltakere på 800 og 3 på 1500 i klasse 20-200 ville nok likevel Ørjan i det minste kunne laget litt spenning om medaljefordelingen.       

– Førstkommende helg når vi etterhvert mettes av VM bravader i Kolllen, vil det være mulig å følge tidenes største norske tropp til årets innendørs EM i friidrett. 12 deltakere er en fordobling av antall norske utøvere under forrige EM i Torino (2009), og vi skal da ikke bare delta. Vi har 3 utøvere meget høyt oppe på årsbeste listene i Europa. Ganske oppsiktsvekkende finner vi 3 jenter påmeldt i høyde, men den store spenningen sett med lokale øyne er hva Bjørnar Ustad Kristensen kan få til på sin 3000. Ellers vil dem som følger med vite at i Ingvill Bovim Måkestad har vi en ung 29 åring som stadig beveger seg oppover mot «world class» nivå på 800/1500, og da vil et finalefelt i EM knyttes spenning til. Så anser vi det som bankers med EM medalje til såvel Ezinne Okparaebo på 60m som til Christina Vukicevic på 60hekk, selv om det skal løpes først som det heter.

– Så forteller vår ivrige friidrettsoppmann Tore Sund i en av sine mange hyggelige info skriv til en av (nå) landets mest aktive veteranmiljøer om kommende innendørs EM i friidrett for veteraner som arrangeres i Gent i Belgia 16-20.mars. At når dette mesterskapet kan skilte med smått utrolige 3300 deltakere, blir et VM på ski det reneste KM til sammenligning, hvis vi da talte antall aktive. Og da er vi ved overskriftens 2.fokuserte utøver

– Ercan Ozkan – GTIs veteran sprinter, årets GTI utøver 2009 – er på plass i Gent til enda et større internasjonalt friidrettsmesterskap. Etter lengre tids sykdom er nå Ercan restituert, trener for fullt og så bra går det med Ercan at han likegodt skal utfordre Johan Lølands 8.06 på 60m, en herlig innstilling. Vi sier lykke til!

– Tore forteller videre i sitt infoskriv at etter å ha studert startlistene i EM i Gent, ville trolig 10-12 også av våre øvrige veteraner kunnet markere seg i mesterskapet. Men slik ble det denne gang, vi kom oss ikke avsted, istedet ser vi fremover til en kanontur neste år til Finland, også dette en stor friidrettsnasjon.

– Torbjørn Mong fra Egersund, Herman Henriksen fra Dirdal (Odda) og Arne Warem som representerer Gjesdal er øvrige ypperlige lokale representanter årets innendørs veteran EM      

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close