you are, you are…..beautiful

Man får vel neppe vite hvem Morten Abel hadde i tankene da han laget denne ene av sine låter som blir så veldig mye bedre live enn på plate, men vi greier ikke unngå å nevne at da Rogalands Avis før helgen kom ut med 2.utgave av sitt nye spenstige PULS magasin, så forteller Oslo baserte Katrine Sørland – fhv Miss Norway fra Sola – på spørsmål om hvem som er tidenes største Stavanger navn, at Morten Abel for henne er det klare valg

Også vi i GTI føler oss litt i familie med samme Abel, som lesere av GTIs nettside gjennom uttallige artikler helt sikkert tidligere har fått med seg

Tore Tang perioden med Mods var forlengst historie da også GTI ble sentral i kickoff en epoke populærmusikk som fortsatt gjør at byens øvrige musikk elite lar seg charmere. Lettfattelige siddis tekster til helt enkle melodi linjer skulle erstattes med mer røffere lydbilde, i engelskspråklige tekster.

Klokka 1615 onsdag 7.mai 1991 landet «The September When» på Sola etter en lengre flytur fra New Orleans. Like etter innledet GTI sitt aller første offentlige kultur & idrettsarrangement i sentrum med russestafett på ski rundt Breiavannet, etterfulgt av Barneløp. Sola skinte da 1300 løp Sentrumsløpets litt for raske 10km fra stadion til Byparken. Grete Waitz var der. Ingrid kristiansen var også der, i samme friidrettsstevne. Innendørs EM gull vinner Mogens Guldberg løp 5000m gateløp rundt Breiavannet mot OL finalist Lars Ove Strømø og etiopiske Tesfaye Bekele som «hadde hoppet av» etter VM terrengløp på Golfbanen i 89. Masse bonus penger å slåss om for eliteløperne, men rocke konserten var gratis. 

7000 var tilstede i Byparken denne onsdag før Kr.Himmelfartsdag – hele landets nye super gruppe «The September When» hadde levert varene, side opp og side ned i VG, Dagbladet og lokale aviser. GTI ble møtt med ualminnelig god kritikk for arrangementskonseptet, og året etter fulgte nye suksesser med 10.000 tilstede til urfremføring «September Symfoni» på en flåte i Breiavannet. Det var også GTI som var oppdragsgiver da også Abels alternative hobbyband PELTZ 3 år senere spilte i musikk paviljongen, og fra denne perioden med Peltz henger fortsatt en av musikk kongen i Stavangers beste låter med: «Out of Flames» spiller Abel nesten alltid på sine konserter, og også på Hall Toll fikk vi den.       

Det var «stinn brakke» som det heter på Hall Toll sent lørdag.

Etter Aftenbladets oppslag lørdag om at Morten Abel er igang igjen i studio og at nytt solo album kommer til høsten så kunne også trubadur weekend general Asle Åsland slå seg på brystet med at festivalen er kommet for å bli

Konserten på Hall Toll startet som intensjonen var, en laidback Morten med iørefallende gode låter som nok kunne forsvares inngå i konseptet trubadur. Og da han presenterte en forsmak på sitt nye album med herlig country/swing tempo i noe som visstnok hadde arbeidstittelen Hamburg, var det ingen tvil – de fremmøtte var på konsert for å lytte, ikke for å vise når tid på dagen man hadde startet vorspiel.

Renate Engevoll var tilbake i bandet. Med sin vokal og sin fiolin har hun vært med på låter som The Birmingham Ho, Mr Innocent, Opera og Trendsetter. Lørdag fikk Stavanger publikumet en alternativ vokal til Ingfrid Straumstøyl som også gjorde you are, you are…til en opptur på Abels mange konserter. Welcome Home var med på settet.

Og så skal vi ta en med norsk tekst…nordnorsk tekst innleder herr Abel midtveis i konserten: «Hodet over vannet» (som han brukte 8 minutter på å skrive) har vi vel neppe hørt fremført tidligere i Stavanger i dens original versjon

Inge Helland engasjert på gitar var med igjen, men uansett gitarister, med to av landets dyktigste temposettere på trommer og bass Børge Fjordheim og Gulleiv Wee, er det ikke rart at Morten også denne kvelden virket kanon opplagt, sprudlende av spille kåthet, spilleglede

Synd, du ble syk til årsfesten vår Morten, men kanskje vi sees på en scene til høsten?     

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close