Årets tøffeste trening

Blant hjemmesidens nyhetssaker finner man 12.februar beskrevet hvordan vi på den 12. av 14 økter under treningsoppholdet i Dubai gjennomførte økta som – meget gledelig – svært mange fikk med seg under fellestreningen torsdag, med en vesentlig forskjell

Økta i Dubai gikk på asfalt, rett fremover, like før mørkets frembrudd i 24 fuktige varmegrader og hvor dermed risiko for strekk var minimal, fordi de mange rolige turene før denne økta gikk særdeles rolig

Når samme skulle gjennomføres i en innendørshall hvor svinger uten dosering blir til bratte svinger, som i høy fart er ekstremt belastende på muskulaturen, og hvor flere som igår deltok igår på forhånd ikke hadde rukket å bli med på alle 160 runder langintervall og 320 runder kort intervall løpt innendørs denne vinteren 

400 – 90% innsats

60 sekunder pause

400 – 95% innsats

16 minutter jogg som pause

400 – 90% innsats

60 sekunder pause

400 – 95% innsats

Oppmerksomhet til den som på gjennomsnitt av alle 4 fartsdrag underskrider trenerens forhåndsprognose med flest antall hundredeler (sekunder)

I Dubai pulveriserte Silje trenerens forhåndsprognose og ble i særklasse gruppens vinner. På treningen igår vil vi si at alle som rakk å komme så tidlig at det ble mulig å løpe med gjennom-oppvarmet muskulatur, var vinnere!  

Fordi, innsatsen var upåklagelig, vi øynet nok ei røys av løpere som lå som slakt etter økta og dem som gikk oppreist kunne vi se kjenne etter at det kitlet litt bak på lårene.

Det er på slike treninger vi er et stykke unna hva som kalles mosjonsidrett. Det er her vi fikk en føling med hva Marit Bjørgen, Petter Nordthug og 10 øvrige finalister like før oss måtte gjennom 4 ganger før medaljevinnere ble klar. Forskjellen var bare at mens vi løp med syre i 70 sekunder +/- måtte våre venner på TV holde det gående i 3 minutter +/-

Første gangen vi på trening raslet litt med fartsvåpnene var i desember hvor 3-4 lag løp mot hverandre i en uformell stafett innendørs. Nå skal vi fortsette med fartstrening «gjøre litt uttak» som det heter, og det er da det er så viktig å komme veldig opplagt til trening, det er da det er så viktig at når hver eneste en av vinterens intervall økter var ferdige, så skulle vi ikke ha gjort mer uttak enn at vi i tillegg med samme pause og samme tempo kunne gjennomført ytterlige 25% ekstra, hvis vi ble bedt om det. Greier vi denne siste, er vi på trygg grunn. Og nettopp dette er det som avgjør at noen som trener blir løpere, mens noen forblir mosjonister 

 

      

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close