Daabaya til VM terrengløp

Hipp hipp hurra for Skjalg og Daabaya Badhaso som igår fikk bekreftelsen: uttatt til VM terrengløp

VM terrengløp avvikles søndag 20.mars i Punta Umbria Spania. Sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund sier i en nyhetsmelding tirsdag at seneste tids flere gode norske prestasjoner i internasjonale gate- og terrengløp har ledet til at vi for første gang på flere år stiller med lag i klasse menn senior

Foreløpig er Daabaya Badhaso, samt Vidar guttene Sindre Buraas og Sondre Nordstad Moen tatt ut, men laget vil bli komplettert med en 4.løper senere. Vi vil tro at ytterligere 2 lokale løpere kan være aktuelle. Skjalgs Lars Erik Malde har levert sterke prestasjoner i USA, og dersom Henrik Ingebrigtsen finner tilbake til fjorårstaktene vil også han være aktuell

VM terrengløp har i en årrekke vært totaltdominerende av afrikanske løpere. Når briten Tim Hutchings tok sølv under VM i terrengløp på Golfbanen i Stavanger den 19.mars 1989 ble dette sett på som en sensasjon. Følgende fakta viser noen forskjeller om hvor vanskelig det er for Europa å hevde seg mot det afrikanske kontinent i terrengløpsmesterskap

Sondre Nordstad Moen løp i desember 2008 inn til EM sølv i Brussel, 4 mnd etterpå ble han nr 74 i samme juniorklasse i VM. Sesongen etter løp Sondre igjen meget bra, ble nr 4 under EM i Dublin i desember hvoretter han 4 mnd etter klatret helt opp til 31.plass blant 121 deltakere i junior klassen. Sondre som anses å være vår bestemann i terrenget internasjonalt ble holdt som favoritt til EM gull før start under junior EM i Portugal nå i desember, men var uheldig idet han havnet i en haug av løpere som snublet foran ham i starten, og hvor det meste av energien gikk til å hente inn igjen det tapte

I vinter har Sindre Buraas vist seg meget sterk, spesielt i avslutning av sine løp. Daabaya Badhaso var noe uheldig og fikk ikke vist seg fra sin beste løpsdagen i Portugal EM. Dette dokumenteres gjennom hans flotte prestasjoner i Lotto Cross Cup en terrengløpsserie hvor internasjonal motstand etter sigende har holdt høyere nivå enn i EM feltet, og hvor Daabaya har oppnådd henholdsvis 1.plass, 3.plass og 8.plass i seniorklassen – meget imponerende av en alle tiders sympatisk kjekk idrettsgutt – et forbilde av en løper….hvis noen prøver seg med litt sutring om et eller annet urettferdig som har skjedd, så vet vi Daabayas enkle kommentar:

«ikkje klag»

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close