Vigdis Holst – for en dame!

 

Nye Ranheim Friidrettshall i Trondheim arrangerer i helgen Innendørs NM i friidrett med store kontingenter utøvere fra Rogaland.

 

Vigdis Holst er blant Rogalands mest seriøse hardtarbeidende idrettsutøvere. Sammenlignet ballspillere som for bare få år siden oppnådde side opp og side ned av oppmerksomhet som betaling for 5-6 timers ukentlig treningsinnsats, har Vigdis de siste 20år lagt ned det dobbelte ja i perioder det 3 dobbelte, bare sånn i all beskjedenhet – ihvertfall om vi snakker om skrivende reportere i lokal sportspresse

Fra Vigdis startet opp i Glatrimmen for veldig mange år siden, via 15år i GTI og de siste 4 sesonger i Skjalg har Vigdis meget fortjent oppnådd en del NM medaljer på senior nivå individuelt og i stafetter.

Sent i november fyller Vigdis 42, men når motivasjon til å trene ligger i bunn, er alder ingen hindring. Enda en gang får vi det samme bevist, gang på gang blir vi stadig imponert av Vigdis.

Lørdag tok Vigdis overraskende NM sølv på 1500m med 4.43.03, ny pers vel 2 sekunder bedre enn da hun tok NM gull på samme distanse som GTI medlem

Søndag flesket hun til igjen – gull på 3000m med igjen imponerende 10.02.26. Hun utklasset sine konkurrenter som begge var nær halvminuttet etter i mål, Vigdis har aldri tidligere løpt så fort innendørs

 

Videre forteller resultatlistene fra Trondheim om stor fart på 1500m menn senior hvor Thomas Solberg Eide fra Haugesund tydelig er tilbake i godt slag – etter vinnertid 3.49.20. Tiden er nestbeste 1500m tid oppnådd innendørs gjennom alle tider av løpere fra Rogalandsklubber. Henrik Ingebrigtsens 3.44.01 fra Wien sist vinter best på alle tiders innendørs statistikk Rogaland, foran løperprofiler som Dag Øxnevad (3.49.44), Morten Warland (3.50.17) og Helge Knudsen (3.50.9). Klubbkamerat Morten Velde med flere NM gull på mellomdistanser ute og innendørs, sølvvinner med 3.51.12 foran Thomas Roth 3.51.68

En annen lokal utøver som imponerer er Skjalgs Paul Anders Holte. Fjorårssesongen preget av skader, årets sesong ser ut til å kunne bli «Paulis» beste. Årsbeste og NM sølv på 6.89 som er 4/100 bak pers og klubbrekord 6.85, kun 3/100 del fra NM gull og solide 6/100 del foran sterke Philip Bjørnå Berntsen, Tjalve på bronseplass. I semien på 200 løp Paul Anders på meget gode 22.17, spennende!

 

Hege Vold, Gjesdal tok NM gull på 60m hekk med 8.69, sølv og bronse gikk på 8.89 og 8.91. Hege har pers innendørs med 8.55 fra Florø i hennes rekord sesong i 2009

Også blant Sandnes utøverne noterer vi edelt metall. Rein Åsmund Torsvik sølv i lengde uten tilløp på 2.95 mens Ove Lindekleiv etter flott 200m sprint, tok NM bronse i kule med 15.06. Her var det tett duell om NM gullet hhv 17.51 og 17.46.

 

Så fortsetter medaljehøsten til Rogaland via søndagens resultater

På 3000m menn, øvelsen hvor vi gjerne skulle rukket å fått med Ørjan Grønnevig som Kondis kåret til 2010 sesongens 3.beste juniorløper – blant annet foran lørdagens sølvvinner på 1500 Thomas Solberg Eide – finner vi en interessant resultatliste. Enda en gang imponerer våre venner i friidrettsbyen Haugesund. Denne gang lyktes endelig Morten Kolstø Velde å påny kapre et NM gull. Med 8.24.18 ble Morten klar vinner foran en av siste sesongs nye fremadstormende Steinkjers Robert Kipkogei Tinp 8.26.69 og med unge Thomas Solberg Eide fra Haugesund igjen på pallen med 8.29.15

Ørjan fyller 20 imorgen mandag, bursdagspresang var en ukes treningsleir i eksotiske Dubai – ikke dårlig det heller

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close