3 sjøers / Stvg maraton?

3 sjøers løpet – lørdag 12.november

Stavanger Maraton – lørdag 27.august

 

3 sjøers – 1 valg

–  alle vannene på samme turen Mosvannet, Hålandsvannet, Stokkavannet 

 

Stavanger Maraton – mange valg

Barneløpet – 10km – halvmaraton eller maraton

velger du hel eller halvmaraton inngår Mosvannet, Stokkavannet, Hafrsfjord promenade med «Sverd i fjell» og Nye Dobbelsporet langs idylliske Gandsfjorden

 

RÅD FOR NYBEGYNNERE: Når du skal trene for disse unike mål – der du overgår deg selv – fra å faktisk stige ut av TV stolen – fra å være en som beundrer dem som løper uten ball eller rundt en ball, til å bli en av dem som faktisk selv kan greie det (om du bare prøver).

Når du skal øve deg opp til dette er det enkelt, du slakker av på farten, for å komme enda litt lengre.

Når du har greidd å ta Mosvannet med å stanse bare 4 ganger, prøver du litt saktere for å greie samme med å spasere bare 2 ganger. Når du etter noen uker greier hele runden (3070m) uten stans, prøver du på samme måte med Stokkavannet: ikke så fort, vær tålmodig, du har god tid, ikke mye er som å være ute i frisk luft sammen med fuglene som snart kommer….som gir deg langt bedre musikk enn det der fancy på ørene, som stenger deg ute fra livet som naturen gir deg….

Nå har du snart kommet dit at du er en jogger, fortsetter du nå, kan du risikere bli en løper, men det gjør ikke noe, det bare føles godt

For at dette skal være behagelig og litt motiverende, er det noe som heter klær og noe som handler om sko

Om du bare prøvet en gang å bevege deg fra parkeringsplassen på Hellestø og sydover forbi lakse elva på Sele, så vil du si – dette skal jeg gjøre ofte, men da forutsatt at du kler deg litt sporty, at vinden mot ansiktet også den selvfølgelig er langt langt bedre enn det der musikkgreiene på ørene

Så er vi ved siste gode anbefaling: En joggesko gir dine støtdempere behagelige arbeidsvilkår i 100 mil.

Dette betyr at om du sliter underlaget 3 ganger pr uke (slik som den norske gjennomsnittsmosjonist), så varer joggeskoen 1 år, ikke mer. Det er helt avgjørende dersom du nå fulgte vårt råd om å trimme litt mer, at du har tipp topp skotøy – og som alltid vi anbefaler deg å kjøpe dine joggesko hos dem som virkelig bryr seg om deg og ditt fot-i-sett, at enhver fot faktisk er unik, dem som bruker tid på at akkurat du skal bli veldig fornøyd.

Respekterer du hva vi sier her, riktig sko og riktig fart til riktig tid, så er det til og med helt ufarlig å løpe på asfalt. I milevis.

Men litt om gangen

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close