adle verdens finaste ting

Thore fyller 21 i år og har nettopp bestemt seg for å bli med videre i GTI sin nye ungdomsgenerasjon i friidrett. Lørdag løp han halvmaraton på 1.41.25 på Sola, like foran ham løp en mer kjent Sola og Stavanger kjendis Ole Alexander Mæland trimferende i mål på 1.41.03

Da GTI feiret 20 års jubileum like etter halvmaraton arr. lørdag, var en A-kjendis etter programmet bestemt å være den som stod bak plakat tittelen «Overraskelser» (dem som var på festen, vet hvem dette er)

 

På GTI festen i januar 2010 fikk de (altfor) få fremmøte et flott møte med Ole Alexander Mæland – mannen bak sommeren 2009 s kanskje mest spilte poplåt på NRK lokalen:

 

«sommarfoglar og sjøvaska steinar

kjølige netter, kviskrane dagar

og snøen så falle og smelte vekk

osv. mot Refreng:

adle verdens finaste ting, kan kje komma opp i mot deg….»

 

Mange Siddiser er ikke ukjent med en tur innom Vågens solside. 2 sommere før hans egen «Adle verdens finaste ting» sang Ole Alexander ofte på Hansen hjørnet

I høst har Ole Alexander hatt en av hovedrollene under musikalen «Sound of music» på Sola kulturhus, og i år første helgen i november løper Ole Alexander New York Maraton

Også under Stavanger Maraton i august ønsket Ole Alexander innstendig å få løpe, men ble nektet start, han hadde bare med å møte til musical prøvene til avtalt tid….

nå løp Ole Alexander likevel, etter spesialavtale med løpssjefen, fikk han gjennomført sitt første halvmaraton sammen med helmaraton feltet grytidlig morgen, og nådde prøvene akkurat såvidt

 

Og så,

var vi nesten ved poenget – at når friidrettskjennere vet at 95% av alle ungdommer som driver friidrett på høyt nivå i de tidligste tenårene, gir seg med friidrett når de er 16/17 år, er det hyggelig å meddele at flere unge nå gjenopptar sin friidrettskarriere. Kristoffer Berg Jansen (19) er den ene av disse fornøyde unge som kommer til fellestrening. Ennå en vei å gå til det øverste skikte, men som viser flott idrettsglede ved å lørdag først løpe halvmaraton for deretter påfølgende dag delta på årets første mer seriøse innendørs friidrettsstevne, hvor han feier gjennom sin 60m på 8.00 elektronisk tid

Men Thore Vold startet vi med. «Tørr du ta sjansen – sier vi – å delta i eksplosive øvelser som sprint og hopp dagen etter et halvmaraton?» Det bør gå bra sier Thore, jeg er jo godt trent, jeg skal jo forhåpentligvis få med meg et stevne eller to i 10-kamp til sommeren. Og snakker vi om 10-kamp utøvere, da snakker vi om friidrettens virkelige atleter. Og søndag litt utpå dagen når gangsperren normalt skulle være på sitt verste var Thore Vold igang i Idrettshallen – leverte stevnets 3.beste resultat i lengde med 5.07m

Så må vi tilføye en annen som bidrar fenomenalt inn mot friidretten: Petter Tytlandsvik (MV40-44)

Innerst på kroppen bærer Petter GTIs blå konkurranse singlet idet han som aktiv er medlem i GTI hvor han med 7.99 på 60m og 5.32 i lengde presterer et hav foran eventuelle konkurrenter han ville møtt dersom han stilte opp i helgens innendørs veteran NM. Likevel, for Petter ble det denne gang viktigere å følge opp de 24 unge Skjalg talenter som han er trener for på mandager og noen dager til, og da er det ikke blått, men de røde Skjalg fargene som gjelder.

Og verre er det ikke

Friidrettsfamilien er ikke større enn at alle lags utøvere skal kunne trene, konkurrere, spise, le og gråte side om side uansett klubbfarge, uansett arena.

Adle verdens finaste ting er det også når en av kretsstyrets største promotors Tony Liestøl som stevneleder ikke bare selv representerer Haugesund men i tillegg sørger for at flere sentrale i HILs stevnestab tok turen over fjorden for å gjøre avviklingen av søndagens stevne mulig.

Da gjenstår bare å se, om det for oss her i Sørfylket er mulig også å ta turen over fjorden den motsatte vei, når Haugesund IL selv så profesjonelt arrangerer sine friidrettsstevner   

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close