Årets GTI utøver 2010

Sportslig utvalg bestående av Bøifot/Michelsen/Sund/Søndeland fant det umulig å gjøre en fornuftig sammenligning av veteranidrett på verdensrekord nivå og junior prestasjoner på godt internasjonalt nivå.

På denne bakgrunn ble det fra året 2010 besluttet å kåre vinnere i følgende 4 kategorier:

– Beste junior/senior menn

– Beste junior/senior kvinner

– Beste veteran menn

– Beste veteran kvinner

Nedenfor følger vinnere 2010 med utvalgets begrunnelse for prisen:

 

BESTE JUNIOR / SENIOR MENN

– Ørjan Grønnevig 2 NM gull, 1 NM sølv, sølv i Nordisk mesterskap terrengløp (slått på målstreken), sølv på 5000m i Nordisk friidrettslandskamp på Island, kjempeløp under EM terrengløp i Portugal

 

BESTE JUNIOR / SENIOR KVINNER

– Wenche Lægraid Kvæven har i en årrekke plassert seg innen norsk topp 6 kvinner senior i distanser hun stiller opp i. Stiller lojalt opp for klubben i Holmenkollstafetten hvert år siden hun ble medlem, løp meget sterkt i Kystløpet i 2009 og 2010, men hennes NM sølv på halvmaraton kvinner senior ifjor ble hovedbegrunnelsen for at Wenche fikk prisen i knivskarp konkurranse med Anne Jorunn Hodne som leverte ypperlige prestasjoner i Egersund halvmaraton, Suleskar Maraton og Stavanger Maraton

 

BESTE VETERAN MENN

– Johan Løland seriøs hardtarbeidende idrettsutøver med NM medalje i alle valører innen friidrettens «formel 1» øvelser sprint. Flittig mesterskapsdeltakelse tillegges stor vekt i disse kåringer og et eksempel på Johans seriøsitet med idretten bekreftes av at Johan som eneste av klubbens over 100 aktive veteran utøvere denne helg er i full gang med årets innendørs NM for veteraner i Stangehallen. Og Johan ser ut til å gå mot en enda bedre sesong i 2011. Når dette skrives er vi kjent med 1.dags øvelser hvor Johan har tatt 3 sølv og 2 bronse i sin klasse MV50-54. Hans 8.06 på 60m (NM sølv) tilsvarer 7.8 manuell tid og hans bronse hopp i lengde uten tilløp 2.63m var lengre enn han hoppet for 10år siden.

 

BESTE VETERAN KVINNER

– Bjørg Hagen noterte høyeste poengscore blant samtlige norske veteranutøvere langdistanse kvinner og menn over 35år i 2010, dersom hennes fantom løp under NM halvmaraton på Sola i mai ble målt mot sist tilgjengelige Wava tabell. Wava tabellene setter prestasjoner opp mot hverandre uansett kjønn, alder og distanselengde og Bjørg var den av samtlige nordmenn som kom nærmest verdensrekord nivå i 2010. Bjørg ble sengeliggende med influensa og kunne dessverre ikke delta i verken i løp eller årsfest lørdag, men vil i likhet med Johan få prisen tildelt ved en senere anledning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close