Solastranden 1/2 M: 1 dag igjen

Solastranden halvmaraton 2010 fikk æren av å ha verdenspremiere for energi og restitusjonsdrikken YT som det første idrettsarrangement. Tines salgsrepresentant presenterte før start av fjorårets halvmaraton denne velkjente drikke og når deltakere kommer til mål har GTIs gode samarbeidspartner TINE også iår gleden å tilby et forfriskende glass YT restitusjonsdrikke

Solastranden er ellers det første av tre halvmaraton som GTI arrangerer hvert år, og som etter 3 sjøers halvmaraton i november gir premie til løpere som greier å fullføre dem alle

Solastranden er også løpet hvor noen av klubbens mest sentrale bidragsytere selv får anledning å løpe. 

Bjørg Hagen (68) – av Kondis nominert til landets nestbeste veteran i 2010, har vært med å arrangert Stavanger Maraton og Sentrumsløp for GTI hvert år i 20år, Bjørg har videre en sentral rolle under 3 sjøers som funksjonær og er ellers prosjektleder når GTI står for avviklingen av det friidettsstevne som hvert år samler flest deltakere på Stavanger stadion – Tinestafetten i mai – hvor nær 2000 skoleungdommer deltar som aktiv eller heiagjeng. Bjørg gledet seg enormt til Solastranden også iår – løpet hvor også hun fikk anledning å delta – men en lei influensa forhindrer start dessverre

Dan Olav Tjessem Meling (66) – er GTIs løypesjef i Stavanger Maraton og ellers meget populær leder for gruppe 9 i Glatrimmen. Dan Olav har ufattelig mange jern i ilden, er løpsansvarlig for Stavanger Kommunes bedriftsidrettlags andel av løpene i Frisk karusellen, og ville tatt medalje under NM halvmaraton for veteraner, dersom han hadde hatt anledning å stille opp. Dan Olav tilbød seg å hjelpe med arrangementet også denne gang, men ble utkommandert til å selv forsøke seg i morgen, som en av løperne i den ypperste Norges elite innen sin aldersklasse MV65-69. Vi sier lykke til !

Maureen Mesaros er litt yngre – løper i klasse 40-44. Som Dan Olav tilbød Maureen seg å være funksjonær, som hun har gjort ved alle GTI sine løpsarrangement siden hun en stormfull januar dag løp sitt første halvmaraton her på Sola. Maureen ser ikke på klokka når hun løper, en herlig eksponent for «run for fun» eller «just do it»

Wenche Lægraid Kvæven – mens «et hav» av lokale mosjonerende setter seg i bilen for å trene på ski i Sirdal, gjør ski-entusiasten Wenche det motsatte, kjører den lange veien fra Kvæven i Sirdal og ned til Sola for 2 runder på asfalt rundt flyplassen. Kun 1 dag i uka avsettes til løpetrening med så flotte forhold for skigåing i Sirdal. Likevel, fjorårets NM sølv vinner på halvmaraton er klar for Sola. Så får bare tiden bli hva den blir.

Odd Inge Finne – er løpssjef for Hydro Rundt et 5km mosjonsløp på Karmøy. Blant løp i Rogaland hvor det taes tider og hvor både kvinner og menn kan delta, er Hydro Rundt i særklasse det største mosjonsløp i Rogaland. Odd Inge er også iår hedersgjest når GTI skal markere sine 20 første år som friidrettsklubb, og Odd Inge er ellers 1 av bare 4 løpere som har fullført samtlige Solastranden halvmaraton. De øvrige 3 er Torleiv Haus og Oddvar Haarr fra Bryne samt Jan Åge Moen fra Universitetssykehusets IL.

Etter løpet imorgen vil et knippe GTI medlemmer delta på lagets årsfest på Sola Strandhotell. Pris som årets GTI utøver blir utdelt, og innbydelsen forteller om overraskelser.

Kan hende man går glipp av noe spesielt, om man glemte å melde seg på?

        

Påmelding: kl 1200 – Sola Strandhotell, ønsker man å stå i kø kommer man sent

Parkering:  Stor parkeringsplass ved start – Sola Kirke – som ligger ca. 1km fra mål. Også parkeringsmulighet i målområdet ved Sola Flymuseum

Varme telt: Telt 6x3m settes opp i målområdet. Om alt stemmer – en oppvarmet «mingle-stue» hvor det også vil være mulig å legge fra seg yttertøy

Havresuppe: Selv om det under løpet er bare litt kaldere enn det noen ganger er midtsommers, er Havresuppe bestillt fra Sola Strandhotell også iår

KM merking: Løypa er kontrollmålt og det vil bli satt ut km merker. Det kan være noe unøyaktighet mellom hvert merke, men ferdig løpt full distanse er helt korrekt

Drikke: Drikkestasjon i Rægekrysset idet vi starter å løpe på sykkelsti. Drikkestasjon også ved målstrek som etter 1.runde tilsier 9,9km

Bekledning vinterstid: Å løpe med kortbukse frarådes, sportshansker og lue obligatorisk. Tettsittende løpertights og lett overdel anbefales

Premier: Deltakermedalje og gavepremier uttrukket på startnummer. Gravert premiering og gavekort til 3 beste kvinner og 3 beste menn uansett klasse

Premie for løyperekord: I yngste jente klasse under 20år, samt KV60-64 vil det bli satt løyperekord dersom noen greier å fullføre 21km i disse klassene. Løyperekordene fremgår av sak utlagt igår på Kondis.no under boksen siste 5 lokale nyheter 

  

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close