Klubb nyheter

Nei, det er slettes ikke sikkert at det vil være nok med 100 medaljer bestillt til lørdagens halvmaraton langs marhalmen ved Solastranden, og dersom en jente under 20år greier å fullføre 21km – 2 runder rundt flyplassen blir hun tildelt pokal for å ha satt ny løyperekord…samme hvor sakte hun løper. Fordi ingen har så langt stilt opp i denne klassen etter at statistikk makere ber arrangører av kontrollmålte halvmaraton å liste resultater etter klasse. 

Bjørnar Heide er blant dem som troner øverst blant en klubbtreners «drømmeutøvere». Fordi, Bjørnar gjør hva egentlig alle burde gjøre noe med: at man melder seg på når det kommer til de få stevner som arrangeres. Bjørnar ble også iår den første som meldte seg klar for søndagens innendørsstevne, og han oppfordrer klubbkolleger til å gjøre det samme.

Ikke alle har mulighet å delta på søndag. Flere av våre faste er på jobb, veldig mange av våre skal løpe halvmaraton på lørdag, og våre aller beste skal delta på henholdsvis veteran NM i Stangehallen og på landslagssamling i Stavanger.

Det var tidlig klart at Ørjan Grønnevig og Ragnar Stølsmark skulle følge samlingen som starter fredag ettermiddag, som har 2 økter lørdag, 2 på søndag i tillegg til teori/temaer som skal lede til ny inspirasjon til løpere som ligger i vannskorpen til å henge seg på skiktet av langdistanseløpere i nærheten av representasjonsoppgaver. Veldig gledelig at også GTIs 3.beste utøver Tom Erik Halvorsen nå blir med.

Johan Løland deltar i veteran NM innendørs til helgen i klasse MV50-54. Johan har fått trent bra i høst og det trenges, fordi det er så jevnt i toppen innen hans klasse i sprintøvelsene, at 4 løpere er kapabel til å ta gull. Vi venter spent og ønsker Johan lykke til.

Ellers, er vi fortsatt i januar og treningen skal da fortsatt være av typen grunntrening eller basistrening, hvor det handler om å senke farten for å kunne tilegne seg litt mer kilometer. Så er vi fortsatt mange som går egne veier, og som finner det smart å trø til med høy intensitet samtidig som også volum økes. Om vi la oss på minnet utsagnet til en av klubbtrenerne: «bedre å trene bitte litt for lite, enn bitte litt for mye» så ville mange av oss sluppet unna skader som uvilkårlig kommer, dersom vi kjører de intense øktene tett som hagl, eller vi stiller opp til konkurranse innen noe vi «aldri» har øvd på 

Og idet det er først medio mars vi skal starte med fartstrening, så har vi ingen forhåpninger om at resultater skal være noe særlig i januar. Men når 4 GTI jenter løper en 5000 innendørs (25 runder) eller når Bjørnar så flott inviterer enda flere til å stille opp når mange frivillige ofrer en hel helg for å lage stevner, dette syns vi er helt ypperlig innstilling.

Det tok oss 65 min å kjøre fra Hinna Park via Sola til Stavanger Idrettshall i rushtiden…det ville muligens gått fortere uten bil. Men, dette var ikke poenget. At 18 utøvere kunne si seg ferdig med dagens trening kl 17 innendørs tirsdag, tilsier stor interesse, eller man rett og slett bare løper til trening. På menyen tirsdag 6×1200 for guttene, 5×1000 for jentene, og dermed passet det sånn ca. med 1 minutt intervall pause for alle. Og for distanse gjengen som bruker å dra på de siste 400m av siste intervall, ble gårsdagen erstattet med 3 lag som løp 4×400 stafett…hallens ene kosteskaft medgikk til 5 utmerkede stafettpinner. Og Silje 2 tilbake igår, kjempe kjekt.

Petter Tytlandsvik er blant mange innen friidretten som finner det fullstendig problemfritt å være på en friidrettsbane, den ene timen i rød klær, den neste i blå. Mandag samlet over 20 unge lovende seg rundt Petter da han ledet treningen til en av Skjalgs mange ungdomsgrupper, dagen etter var han selv aktiv i blå GTI klær som superrask sprinter innen veteran klasse 40-44 hvor han er blant landets ypperste i de øvelser han velger. Petter er et spenst fantom, derav følger også alltid hurtighet. Ikke helt preparert for innendørs NM, men når det strander til NM utendørs, må man slite for å holde Petter bak seg.

Når våre godt voksne friidrettsutøvere er så flinke i sprint, inspirerer dette også de yngre til å ta fatt igjen. For mange år siden – da Lindanger sluttet – var Oddbjørn med i SIF, og for litt færre år siden var Kristoffer med i Skjalg. Begge er sprintere og i likhet med distanse folket, så blir også nå sprint et «lødtprosjekt» så og si  

Stavanger Maraton skal presenteres på internasjonale løpskalendere. For å nå frem til et bredere marked også utenfor regionen har det vært arbeidet en stund med å klargjøre ny hjemmeside. Vi nærmer oss publisering

Ellers, tror vi det er helt åpent hvem som vinner løpet på lørdag….for å si det slik våre skrive kolleger i andre media ville kunnet formulere seg. Hvis vi skulle skrevet dette om etter GTI terminologi, så er alle som deltar vinnere! Taperne er dem som ikke stiller.

   

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close