Velkommen til GTI

Katerina Efremova (23) – igang med et forsiktig mulig comeback til friidretten. Med personlig trener vant hun alle sine konkurranser siste året med friidrett i Russland inntil hun som tenåring flyttet til Norge. Etter mange års fravær fra aktiv idrett, er det en lang vei tilbake, men igår fikk Katerina selskap av Camilla og Maureen fra sprintgruppa. Det gikk litt fortere enn muskulaturen var klar for, men vi prøver igjen om en stund

Britt-Hege Nicolaisen – er også ung og nyinnmeldt. Dersom Britt-Hege er på trening uten å smile, da står ikke jorda til påske. Ydmyk og åpen for å lære seg hvordan man skal få til en bedret løpsøkonomi

Justyna Skjæveland – nyinnmeldt og enda yngre, men har vært borte fra hallen noen uker. Absolutt ingen grunn til det, fremgangen har vært påtagelig siden 3 sjøers ble din entré til hovedscenen

Oji fra Nigeria (34) innmeldt onsdag på sin første trening torsdag. Ønsker å konkurrere på 100 og 200, uredd ba han om å få løpe en 60m test – 7.8 (manuell tid). Vi tror fjorårets årsbeste i GTI på 100m lever meget farlig.

Gunnar Eiterjord MV45-49 er langdistanseløper med 1.10 som pers på halvmaraton for mange år siden. Har slitt hele fjoråret med en skadeutsatt hofte, og under Firenze Maraton løp han siste 10km totalt ute av stand til å gjennomføre med et normalt steg. Belastningen har satt seg, slik at selv om han holdt Ørjan bak seg på 8x1000m økta tirsdag, så ble nok totalbelastningen altfor tøff. Dermed noen ukers pause før siktemålet er 1.laget i Holmenkollstafetten

Odd Kjetil Stræte MV40-44 sunn og frisk ungdom som er fysioterapeut og kan alt om skader på friidrettsutøvere. Du treffer ham på Ålgård Fysioterapi der han er kollega med en av GTIs øvrige eldre juniors – John Nicolaisen. Odd Kjetil nyinnmeldt, han andre driver å leker med persene til GTI sjefen…litt å jobbe med ja…

Mats Bergevik (22) har aldri drevet med friidrett eller løping, bare sånn som «alle andre» litt fotball i ny og ned. Nettopp innmeldt og Mats fikk torsdag bekreftet at han er helt normal, helt lik alle andre som får juling så det holder dersom iveren tar overhånd på en løpebane. Det ble bare 2 av de planlagte 20 stk 200 metere på torsdagstreningen. «jo men det går sikkert over sier Mats, «jeg har jo så lyst å springe». Men slik gikk det ikke, treneren ba ham pent å ta hensyn og skynde seg bare helt forsiktig igang.

Bjarne Skumsnes MV55-59 er en av kandidatene til årets veteranutøver i GTI. 2010 utmerkelsene utdeles på årsfesten den 29.1. Igår var Bjarne tilbake på løpebanen, men Bjarne er da slettes ikke nyinnmeldt, bare helt rå til å løpe. Kollega Roman fra Glatrimmens gruppe 9 i samme kategori, ble med igår og tirsdag.

Trygve Berg MV40-44 er nyinnmeldt, meldt overgang fra Hinna friidrett med fartslek innlagt på sine treningsturer til/fra jobb er også Trygve kandidat til 1.laget i Holmenkollstafetten, når testløpene starter 1.gang neste fredag (600/1500)

Vi skal vel ikke hefte ivrige nettsurfere med altfor mye tidtrøyte, men nevner at vi er i rute også med våre etablerte. Skader som følge av overtrening vil det alltid være, ihvertfall når man skal gjøre bare litt mer enn trenerens anbefalinger. Alle (som ikke er overtrente) holder seg friske, for våre bedre løpere er det heller ikke glatt ute og mens trenere rettet advarende pekefinger når våre fremste på 8×1000 økta i januar ifjor med snittfart 3.25 antagelig var farlig nær den anaerobe grense – den som på fagspråket heter «terskel» – så ser vi at snitt grensa året etter på samme økta ligger 7-8 sekunder raskere. Og dette gjelder alle. Og vi kan vel ikke se at noen hviler hendene over lårene, men istedet jogger hvilejogg etter ferdig intervall arbeid – et signal på at vi er på riktig side.

La oss håpe at langturene går i tempo som bygger og ikke dreper. I såfall vil 10km tidene kunne forbedres med …..ihvertfall. Sett inn det som passer….

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close