GTI er 20 år imorgen

Øyvind Alsaker og Per Ivar Sivle var klubbens 2 første eliteutøvere. Et 3års sprint prosjekt ble gjennomført. 4 GTIere representerte Norge samtidig på friidrettslandslaget. Gode kastere, hoppere og langdistanseløpere kom etterhvert til.

Via Glatrimmen var det ikke til å unngå at gikk man på trening, så kunne hvem som helst oppleve gleden av å ta seg frem i milevis for egen maskin. Godt humør med trening i samtalefart ledet til uttallige turer som ny utklekket maratonløper. Det ble også plass til løpere med ekstrem selvdisiplin. 4 år etter at Ronny Hognestad bygget ny terrasse for GTI sjefen på Sola, og konverterte fra fotball til friidrett ble han norsk mester på helmaraton.

2 min før start Stavanger Maraton siste helg i august 2009, dukket en annen fotballspiller opp og meldte sin interesse for løping. Ørjan Grønnevig var for sen til å rekke starten i halvmaraton, men hans første friidrett konkurranse ble likevel så oppløftende at det etter dette ble bare friidrett. 15.mai iår tok han suverent NM gull på halvmaraton i juniorklassen (under 23). For 2 dager siden under EM i terrengløp slo Ørjan i samløp årets nordiske junior mester i terrengløp med 50 sekunder på 6km.

Ved siden av å gripe fatt i ungdommer som kan være tvilende til valg av idrett i de eldre tenåringsår, har arbeidet med å tette igjen eller ufarliggjøre avstanden mellom friidrettens beste aktive og alle øvrige som også liker friidrett, de siste 2 år båret frukter. Til neste år håper klubben å kunne stille med 2 slagkraftige lag i menn senior i Holmenkollstafetten, i tillegg til kvinner elite som har holdt seg på høyeste nivå hvert år siden opprykk i 2001.

Med enda litt tilbakeblikk, var:

«Vi skal sette farge på friidretten» ordlyden i klubbens 1.fargesprakende presentasjonsfolder

Sentrumsløpene – klubbens første arrangør oppgave samlet 1200 deltakere, gratis konserten i etterkant løpene – «September When»s aller første utekonsert i Stavanger – samlet 7000 i parken onsdag 7.mai.

Lørdag ettermiddag 22.august 1992 i sol var Byparken og øvre del av Klubbgata stinn av folk. Etter 2.utgave av Sentrumsløpene fulgte konserten som sett i etterkant ble til det kanskje mest dristige i klubbens korte historie. Aftenbladet skrev 10.000 var tilstede. Urfremføringen av «Mortal» og andre September When klassikere fremført av bandet selv i samspill med Stavanger Symfoniorkester på en flåte i Breiavannet kom til etter et års planlegging, og 1 ukes øvinger i Konserthuset. Et pilotprosjekt «hele byen» oppfattet som et samarbeid mellom ONS og Stavanger Kommune, men hvor idé, tilrettelegging/gjennomføring var et 100% GTI regissert opplegg i samarbeid med NRK og sponsorer i næringslivet. «Idrett og kultur i nært samspill»

Ronny Rydén, Gunnbjørg Fagerland, Morten Rønning, Jon Magnus Follesø og Einar Søndeland utgjorde lagets 1.klubbstyre

Ingen større markering av 20 års dagen imorgen, men torsdag etter Våland møtes et knippe GTI medlemmer og andre inviterte til en enklere samling i sentrum hvor vi smaksprøver årets julebrus

Noe mer markering vil følge etter Solastranden halvmaraton lørdag 29.januar hvor lagets årsfest holdes – tradisjonen tro i «Den glade laks» på Sola Strandhotell

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close