Holmenkollstafetten 2011

Med rundt 30.000 deltakere er Holmenkollstafetten årets største friidrettsmønstring i Norge. Ungdomstiltaket Tinestafetten er større med rundt 90.000. I 2011 avvikles stafetten den 14.mai, så derved er det opp til presten å legge konfirmasjon og brylluper til en annen helg enn 14.mai.

Det blir stas å greie en plass på 1.laget til GTI i 2011. Mens damelaget har holdt seg i eliteklassen siden opprykk i 2001, har våre unge menn løpt i klassen bak landets 20 beste lag, menn senior. Vi var iår 30 sek unna opprykk til elite også for menn. Utover sesongen 2010, har løperne hatt en flott utvikling. Humør/treningsglede/lagånd er upåklagelig, mange nye løpere melder seg klar til å ta opp kampen om en plass på 1.laget. Uten at vi har regnet veldig nøye etter, er det ikke urealistisk at GTI har 3 lag kvalifisert til start i eliteklassene, når vi etter fullført stafett om vel 1,5 år skal gjøre opp regnskap.

Og hva skal til for å komme på 1.laget?

Det enkleste svaret er å trene mer, kaste vitenskapelige utredninger om hvilke intervaller som er best til sides og istedet bare løpe en tur. Dersom trening blir et valg om å prioritere, da viser all erfaring at det kan være vanskelig å henge med. Men, for å bare nevne 2 løpere som fikk det veldig godt til, Geir Kvernmo (2.10 på maraton) og Grete Waitz (9 seire etter hverandre i New York Marathon), så hadde begge disse løperne det til felles at intervalløkta var ferdig i god tid før middagen kl 17, og recovery joggen hver morgen tok heller ikke noe av de andre sin tid, idet denne var ferdig før biler spydde ut eksos langs veien

For å lande denne saken litt ned, i Stavanger er det rundt 2-300 som gjør unna morgenøkta i et treningsfellesskap som heter «Gamlingen». Jo mere man reiser med jobben, jo mer travel og ansvarsfull arbeids-hverdag man har, jo tidligere er man ferdig med 1.økta. Gamlingens venner er ferdig med trening og felles morgenkaffe/havresuppe kl 07. Man løper 1 eller 2 runder rundt Mosvannet, etterpå noen bassenglengder i utebadet (26-27 grader i vannet), badstu eller bare dusj etterpå, og man er super opplagt på jobb.

Et hav av fitness centers å velge mellom i bygd og by. Også disse frister med sosialt fellesskap etter treningen, i god tid før man trenger dra avsted for møte jobbkolleger, dem som har det så travelt at man ikke kan trene

Som Grete Waitz bruker å si, gjør man treningen om morgen, er trening ikke å prioritere. Å løpe hver dag om morgen er mye enklere enn å stå overfor et valg, skal jeg trene idag?

Og å løpe hjem fra jobb, legge inn noen ekstra km, kjøre litt fartslek underveis, hei…jammen en motbakke? okey, jeg kjører nytt drag for hver gang bakken kommer mot meg, istedet for at bakken var noe å grue seg til, ble bakkene noe jeg gledet meg til, eller?       

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close