Firenze

Etter Urige Butas 2.09.27 i Hamburg Maraton, er det «svenske» Martin Kjell Ohlsson som med 2.24.43 har nestbeste tid på årets Norgesstatistikk. Vi vet ikke om noen av dem løper i Firenze, men Martin løp Firenze Maraton ifjor og forbedret da sin tid fra Houston Maraton i januar med 43 sekunder til 2.25.48. Tiden holdt til 16.plass i 2009 hvor vinnertiden var 2.11.21, men hvor ingen tider i praksis kunne godkjennes idet løypeprofil hadde for mye nedover fall, en forskjell på 55m mellom start og målpunkt. Dette har arrangørene nå fikset, slik at nedoverbakke fall er på noe over 30m.

Mens en større delegasjon nordmenn er ventet til start iår, deriblant 4 fra GTI, finner vi kun noen få norske som deltok ifjor.

Helge Dolsvåg tok en flott 4.plass i klasse 45-49 med 2.38.04, Bård Lyngnes fra Stavanger løp i klasse 35-39 på 2.58.29 og Gunnar Eiterjord, nylig innmeldt i GTI løp her på 2.50.23

Årets vinner av Stavanger Maraton Ragnar Stølsmark (25) har i sine forberedelser til Firenze greidd det kanskje aller viktigste i idrett: å holde seg frisk, slik at trening hver dag har vært mulig å gjennomføre. Ragnar har virket sprek på trening seneste tid, men selvom ingen i GTI følger de omtalte 4×4 prinsipper, så er det forskjell på å løpe 4×2000 eller 6×1600 i moderat intervall tempo og det å løpe jevnt hver eneste kilometer i 42km.

Å studere den del av Norgesstatistikk 2010 som omfatter løpere med norsk statsborgerskap, kan nok være en inspirerende gulerot for Ragnar og eventuelle øvrige norske som peiler seg mot en tid nedover mot 2.30. Likevel, 25 år gammel er man som junior å betrakte innen maratonløping, og vi skal være forsiktig å forvente noe som helst i såpass ung alder. Men vi registrerer at årets NM gullvinner på maraton, bare 21 år gamle Andreas Høye fra Slevik løp på 2.29.24, en tid som holder til årets så langt nestbeste på Norgesstatistikken om vi kun regner «norske statsborgere» dem som eventuelt kan representere Norge i mesterskap. Terje Aggvins 2.25.18 topper denne del av statistikken.  

Tore, Gunnar og Einar som også er påmeldt Firenze fra GTI har i hele høst alle slitt med muskulære utfordringer, og det er høyst usikkert om alle kommer til mål

Det er ellers duket for hansker og pannebånd. Været som yr.no flagger onsdag ettermiddag i Firenze tilsier bare 3 plussgrader kl 07 søndag stigende til 5 kl 13. Det meldes også med forholdsvis mye nedbør.

Så lurer nok mange, la nå ikke ugjennomtenkt iver/lederskap føre til at klubbens 19 årige løpstalent Ørjan Grønnevig også skal fristes med maratonløping. Slapp av dette er ikke aktuelt. Ørjan selv i likhet med klubbens sportslige utvalg har ingen planer i så måte, tvertimot vil neste sesong dreie seg om å løpe fort på 800/1500. Ørjan er allerede meget selvstendig, har selv et godt oppegående treningshode, og gjorde igår unna sin 2.økt intervaller i tettpakket underlag bak sanddynene på Solastranden. Mens treningskompisser løp inne i varmen, valgte Ørjan å holde fokus EM terreng Portugal, etter det vi så langt har funnet ut, er terrenget der ute ikke helt ulikt terrenget man skal konkurrere i. Det er litt dette det handler om, hvis man skal være best når det gjelder.        

   

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close