Daabaya – internasjonalt gjennombrudd

På Skjalgs nettside kan man lese mer om hvilket kjempeløp Daabaya leverte da han med tiden 30.10 slo Dame Tasama som ble nr 2 med 14 sek. Dette er en løper som iår har notert 13.28 på 5000. Sekundet etter på 3.plass fulgte løperen som tok EM gull U20 ifjor mens 4.mann i mål i Belgia ifjor tok EM bronse i U23.

Vi fulgte Daabaya tett under hans heroiske løp for 4 uker siden under Nordisk mesterskap i Trondheim, hvor han hele tiden løp offensivt med stålkontroll på hele feltet – et felt med Barcelona farerne Sondre Nordstad Moen og Sindre Buraas, et felt hvor det ble løpt så fort, at svenskenes Mustafa Mohammed (31) – OL finale 3000H i 2004 og 2008, nr 1 i Europa 2007 (8.05.75) og VM finale Berlin 2010 – var sjanseløs da Daabaya og Sondre satte inn sin enorme sluttspurt og var tilslutt 23 sek bak Daabaya i mål.  

Det er så lett å være etterpåklok, men så klart at nå skjønner alle hvilken feilvurdering det var når uttaket til Barcelona EM ikke inkluderte Daabaya. Fjorårets dobbeltmester på 5000/10.000, årets NM gull vinner på 10.000, er blant friidrettens mest sympatiske flotte utøvere. «Ikke klag» sier Daabaya ofte, ved å se fremover kommer man videre. Vi føyer oss i gratulantenes rekker og er utrolig spent hva Daabaya kan få til når det om 3 uker skal løpes EM terrengløpi Portugal

I Portugal løper også 3 andre lokale profiler med en så langt oppsiktsvekkende friidrettssesong bak seg.

IL Skjalg kan fortelle om Lars Erik Malde som nå løper veldig bra under de pågående regionale terrengmesterskap for Universitetslag i USA. Vi var tilstede under Nordisk mesterskap i 2006 og iår, her er Universitetenes løps- managere på plass for å sikre sine lag de beste løpere, idet det gir stor prestisje i statene å vinne i friidrett. Lars Erik løper for Portland og er treningskamerat med en løper som nylig ble kåret til Vestkystens «Athlete of the year». Blant de 3 divisjoner som Universitetene konkurrerer i ligger Portland i 1.divisjon, og idag mandag avvikles årets terrengløpsfinale hvor Lars Erik etter et kjempeløp forrige helg, har kommet med i en ekstrem tøff konkurranse. Vi ønsker Lars Erik lykke til

Henrik Ingebrigtsen er også i USA og løper sammen med Lars Erik Malde og vår egen Ørjan Grønnevig under terreng EM i Portugal. Vi hører ikke veldig mye hvordan det har gått med Henrik i USA, men Ørjan dokumenterte god EM generalprøve i lørdagens 11km i Egersund, og er med på et lag med gode internasjonale plasseringer i juniorklassen

SISTE: kondis.no forteller i sin notis om Daabaya i helgen at Henrik Ingebrigtsen har pådratt seg tretthetsbrudd og ikke kan stille under EM terrengløp i Portugal.

Ellers er helgens store nyhet at Sandnes ILs mangeårige trenerkjempe Eric Toogood under helgens trenerseminar ble kåret til årets trener i Norge. Eric har i en årrekke vært ansvarlig for Bjørnar Ustad Kristensen og siste år etterhvert også overtatt oppfølgingen av Henrik Ingebrigtsen, etter mange års oppofrende treningsinspirasjon fra pappa Ingebrigtsen. Vi føyer oss inn i gratulantenes rekker til Eric og til støtteapparatet i Sandnes  

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close