Terminlista 2011 – smakebiter

 

Optimisme og fremtidsvyer preget et godt besøkt tillitsmannsmøte torsdag. Med høy aktivitet, hvor egentlig alle idretter ønsker å bruke det beste av anleggene i kjernetiden, er det ikke til å unngå at man havner på stevnekollisjoner.

At stevner på Stavanger stadion – et av kretsens finere spesialanlegg for friidrett – tvinges avviklet på torsdager, fordi ballspillere tilsynelatende trenger banen alle øvrige kvelder, gjør at alle stevnesøknader fra proffe arrangører i Egersund friidrett, lander på kollisjon med Skjalg sine stevner, fomodentlig fordi heller ikke Egersund kommer unna at det finnes andre idretter enn friidrett som trenger anlegg.

Samme for Haugesund sine arrangement i helgene, der man må tilpasse sine terminfestede datoer alt etter når TV 2 bestemmer hvorvidt en fastsatt kampdato for FKH skal endres, med den følge at friidretten må finne seg en ny dato.

Friidretten ønsker å ta imot med åpne armer nye medlemslag, derfor er det å håpe at Sjernarøy IL, Vedavåg SK og Randaberg Friidrettslag er klubber som greier å skape ny flott friidrettsaktivitet, ikke at det kun er papirklubber stiftet for å få lov å stå på en terminliste.

1.mai har Vedavåg SK sitt sagnomsuste «Sabbaløpet» som det 3.dje løpsarrangement som skal friste et fortsatt heller tynt mosjonsløper marked i Rogaland.  Det største og mest etablerte 1.mai arrangement er Strandamila hvor opp i mot 700 har deltatt, men også SI stafetten har lange gode tradisjoner, selv om denne gjennom sine kortere etapper oftest begrenses til et smalere stafett arrangement for yngre utøvere

28.mai satser Sjernarøy IL på å bygge opp et nytt halvmaraton. Her er dilemma at man på denne dato er på kollisjonskurs med to andre godt besøkte halvmaraton med lange tradisjoner for å avvikle samme helg: Haugesund halvmaraton samt Suleskar maraton stafett og halvmaraton. NM i stafetter samme helg kan forøvrig ikke anses å være konkurrende arrangement for mosjonsmiljøet

Men lenge før vi er så langt,

8.januar vil populære Salteskogstafetten arrangeres – som vanlig er 1.helg etter nyttårsfeiringa og med start kl 1300. Forbehold mot eventuell ny hard vinter med snø og frost, da vil stafetten som iår bli utsatt til mest sannsynlig onsdag 6.april. Orre Friidretts utsendte kunne videre fortelle at «Ergavannet rundt» etter 30år nå er historie. Å løpe rundt i butikker hver vinter for å tigge etter de flotteste gavepremier gir ikke mening sier idrettslaget, når ikke flere enn +/- 30 løpere, orker å skru rundt bilnøkkelen denne ene gangen i året hvor det er et tradisjonsrikt staselig landeveisløp. Men i Orre Friidrett er Jan Refsnes fortsatt en av friidrettens ildsjeler som aldri gir opp. Og etter alt å dømme, vil vi få et nytt løpstilbud: en kontrollmålt ny flat 10km med start og mål fra Orrehallen. Når terminlista i detalj legges ut på kretsens nettsider, vil vi trolig få datoen for et nytt spennende gateløp alternativ.

26.mars arrangeres KM terrengløp på Bryne i de flotte parktraséene i Sandtangen. KM for alle klasser, således vil de meget fyldige yngre klasser i Sandtangenløpet starte tidligere på dagen

25.juni vil forhåpentligvis bli en stor friidrettens dag på NM arenaen Sandnes Idrettspark. KM i friidrett på bane arrangeres for alle klasser fra 13år og oppover. Sandnes ansvarlig arrangør, men et så stort arrangement er bare mulig dersom lagene hjelper til med avviklingen, noe som ble en forutsetning for at Sandnes tok på seg arrangementet

27.august avvikles Stavanger Maraton

12.november – 1 uke senere enn vanlig – arrangeres 3 sjøers løpet

mens GTIs 3 halvmaratonløp i 2011 Solastranden halvmaraton ble terminfestet til lørdag 29.januar….fordi det var da langtidsvarslet meldte helt vindstille langs stranden…

30.januar er det innendørs stevne i Stavanger Idrettshall, og

19.mai – Innendørs baneåpning i nye Sandneshallen på Sandved – et hoppstevne, samme dato som også Skjalg har åpningsstevne på Stavanger stadion

Holmenkollstafetten arrangeres forøvrig den 14.mai, mens Tinestafetten arrangeres (over hele landet) den 12.mai

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close