Arboret trim for hele familien

Arboret Trimmen, Hinnaløpet og Djupadalten er de 3 mest tradisjonsrike mosjonsløp i Rogaland

Vi var med og startet Arboret Trimmen i 1978. Rundt halvparten så mange som de 85 som deltok idag var med. Den første joggebølgen var iferd med å rive folk ut av sin egen skygge. 4 løp på samme tid av året, og samme klokkeslett. Havresuppa var en selvfølge, slik den er det idag. Den som i 1978 rigget lyd for speakertjeneste het John Steine, høyttalerne stod litt nærmere parkeringsplassen enn idag, men John som på denne tiden løp 3 maratonløp ila. 5-6 uker, er «still going strong» og fortsatt på plass i «Arboreet» hver eneste løp her oppe i skogen – 4 ganger i året i 32år…

Men hva med deg? måtte du hvile litt, eller skulle du likevel løpe en tur på lørdagen? Om man henger på et startnummer, er det egentlig noe forskjell? Som Queen of New York Grete Waitz har sagt, ikke andre enn mosjonsløpere i Holmenkollstafetten, men kjempegøy å være med der likevel. Hvorfor? Fordi man stiller opp

Grete Waitz besøkte Arboret Trimmen i 1983. Vi husker godt da hun under besøket i Arboretet fremholdt hvor viktig det var at foreldre/ledere ikke måtte pushe sine unge håpefulle, dersom vi ønsket ha dem med i friidrett etter vg.skole. 587 deltakere er det største antall deltakere i et enkeltløp i Arboret Trimmen, men den varme havresuppa, av og til trekning av sydenturer og av og til «live-band» på lastebilen, bidro til stor interesse. Stavanger Aftenblad var også med i Arboret Trimmen, en rekke ganger, og de vil komme tilbake med flere helsides løpsrapporter…men bare hvis du kommer…velger du bli hjemme…velger de å bli hjemme

Havørn, Figgjo, Gjesdal, Sandnes og Sola Friidrett var idag representert i de yngste klassene. Vil man videreutvikle seg også i voksen alder, tror vi den herlige variasjon og rekreasjon som de utrolig flotte løypene her i Arboretet, i Morten sin myke løper-hage i Njåskogen eller Thomas/Kjetil sitt paradis av en terrengløype neste lørdag i Egersund er opplevelser som vil krydre treningshverdagen nå på denne mørkere årstid

Justyna Skjæveland er 33 og blant de 15 nye GTI medlemmer innmeldt på ettersommer/høst 2010. Torsdag løp hun 3 serier med 4x60m avspent sprint hvor teknikk var hovedfokus. Idag jogget hun rolig tur 3 runder i den nå permanent faste løypa på 2,7km, 3 runder nøyaktig 8070m. Tiden er jo helt uvesentlig på denne tiden av året, men 39.08 ble nok noe raskere enn plan, ihvertfall ble GTI sjefen i høydetrening før Firenze Maraton utklasset i samløp med nesten 3 minutter

Ingolf Dale som leverer bilder til Kondis.no fra løp i vår region vil etterhvert ha klar bilder fra 2.løp i Arboret Trimmen. Ingolf har også i sitt arkiv billedserier fra forrige helgs 3 sjøers løp som vil bli lagt ut på denne nettside. Noen annerledes fotos som GTIs reklamefotograf Susan Jane McLinden knipset fra 3 sjøers vil også legges ut, uten tekst men trolig hyggelig for dem som kjenner seg igjen.

«Det kjedeligste jeg gjør er å knipse bilder av løpere i fart sett forfra», sier Susan…vi får se hva som opptok GTIs fotograf av alternativ løps aktivitet denne gang

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close