3 sjøers – som de løp!

Caroline Ziesler som enda ikke har fylt 15år imponerte i likhet med klubb kollega Ahmad Muktar Adam (18) oss kolossalt på lørdag. Helt unge løpere konkurrerer normalt på distanser på 2km eller kortere, dette er grunnen til at Caroline i Norgesstatistikk sammenheng legges i klasse 15-22år som er yngste konkurranse klasse for halvmaraton. Det imponerende med Carolines prestasjon, er at hun etter sigende ikke noen gang hadde løpt lengre enn en 5km, når så dette (med et tenkt fratrekk på 4min) ville gitt henne en 4.plass på Norgesstatistikken blant alle norske jenter under 23år, så må dette være oppmuntrende. Vi vil likevel håpe at Sandnes lederne får Caroline til å prioritere de kortere distanser enda noen år

Når det gjelder Carolines feilløping skal det være usagt om hennes omvei i det hele tatt var en lengre distanse eller hvorvidt man skal legge til grunn et fratrekk på 2 min som også er uttalt i etterkant. Løpere som fulgte like etter og som oppdaget rett frem pilen i asfalten bekrefter at tidstapet for feil løpingen antagelig er heller ubetydelig. Uansett kan man si – og dette gjelder selvfølgelig alle løpere, noe mindre for de raskeste noe mer for dem som løper på 1.55 eller mer – at dersom tider i de helt lettløpte halvmaraton trasér som Solastranden, Gøteborgsvarvet og noen til ble sammenlignet med løypa i 3 sjøers, så kan man trekke fra et sted mellom 3-4min for å gjøre en reell sammenligning av hvilken prestasjon man lørdag leverte, dersom da en tid skal være synonymt med en god prestasjon i et mosjonsløp. Vi syns nok prestasjonen det er å komme seg ut på fast regelmessig trening er langt viktigere og større enn en hvilken som helst oppnådd tid

Før den endelige resultatlista fra 3 sjøers er helt ferdig rettet opp, har våre venner i Kondis.no allerede da fått med seg de beste tider fra «Tjensvoll» inn i sine Norgesstatistikker og Veteranstatistikker. Ettersom også landets sprekeste i alle årsklasser etterhvert kaster seg på GTI sine profilerte mosjonsløp, er dette grunnen til at vi ved påmelding ber om at alle deltakere oppgir fødselsår. Dersom vi til neste år legger opp til en seeding av startfelt uansett kjønn vil hjemmearbeidet ved påmelding bli enda mer tidkrevende for den enkelte løper, men derved kanskje også bedre flyt i avviklingen, forbi drikkestasjoner og andre flaskehalser

Før vi forlater Caroline, sammen med henne løp enda en big surprise – vi ble nesten enda mer imponert av Anne Østbø Frafjord

Annes treningshverdag balanserer på en knivsegg av hva kroppen tåler og tilbakefall i treningen har vært en uendeløs rekke av skuffelser. Hennes 1.sesong i klasse 40-44 i den av veteranklassene hvor det kanskje er vanskeligst å ta NM medalje eller oppnå et topp 6 resultat, gjennomfører Anne lørdagens halvmaraton med et taktisk smart og skikkelig solid løp. Billed serien til Kondis viser at Anne kommer til 1.drikkestasjon like i hælene på Yngvil Oftebro Enge fra Statoil og Kristin Mauland Larsen fra GTI som for ikke veldig mange år siden løp Oslo halv på 1.21. Så på turen rundt Hålandsvannet begynner Anne sin gode treningsmotor å virke når bakkene er som brattest. Anne plukker opp Lene Rørvik som 15.mai iår løp NM halvmaraton på Sola på 1.26.55 og tilbake igjen bortover mot Missisippi skogen går det virkelig unna, hun legger superløper Lene langt bak seg. Så ved butikken oppstår feilløpingen. Likevel et tenkt fratrekk på 4min mot løp i lettløpte traséer ville gitt Anne en 7.plass på den sist oppdaterte veteran statistikk i superklassen 40-44

Så kommer vi til den løper i GTI stallen som internasjonalt målt holder høyest nivå av samtlige. Wenche Lægraid Kvæven KV45-49 vant for bare 3 uker siden sin klasse i Amsterdam Maraton. Ifjor ble Wenche beste kvinnelige veteran løper fra Europa i New York Maraton. Å løpe en 5km eller 10km en uke eller to etter et tøft maraton er mulig, men å løpe en halvmaraton skal normalt ikke være mulig før kroppen rekker ta seg inn igjen, en fase hvor kroppen ihvertfall bør ha 5-6 ukers hvilejogg. Men Wenche gjør hva som ikke er mulig gang på gang. Med fratrekk osv. osv. løp Wenche lørdag antagelig et av sine aller råeste halvmaraton noen gang, da hun i stor fart passerte mål og i tillegg bidro til spenningen om hvem som kom først til mål…det ble beste dame denne gang med 7 sekunders margin..

Hvis vi holder oss en stund til ved arrangør klubb GTI sine egne, så er vi oppglødd av mange flotte fremganger. Britt-Hege Nicolaysen (35) som har vært gjennom store påkjenninger idet en mystisk sykdom var nær å slå henne fullstendig i grøfta, har greidd å reise seg til en av våre største solstråler. Tittet man nøye i målområdet, ville man oppdaget at «Idrettsglede» er trykket på løpets arena segl. Britt-Hege såvel som hennes mann John Nicolaysen representerer det vi oppfatter som idrettsglede på en fortreffelig måte. Begge løp lørdag sine så langt beste halvmaraton løp, og Britt-Hege forbedret seg fra 2.03.35 ifjor til 1.47.56 iår. Hurra! Og dagen etter løp hennes jevngamle treningsvenninne Elise Hay Opsahl New York Marathon på 3.24.28 – en imponerende 85.plass i verdens største maraton løp. Og GTIs oppmann for kvinner Britt Heskestad ble også blant dem som opplevet best fremgang i 3 sjøers iår ift ifjor…11.49 min…og Britt trente veldig godt før løpet også ifjor…

Vi skylder også herrene en mer utfyllende rapport, noen få rekker vi trekke frem herved, og vi holder oss helst til GTIs egne løpere

På stafetten løp Ragnar Stølsmark («Blues Brothers») 1.etappe på 17.06. Med ca. 5.4km som etappelengde gir dette et snitt på 3.10 pr km oppnådd i en tøff treningsperiode før Firenze Maraton. På innendørstreningen igår gikk den siste av de 4×2000 på 6.06, hvoretter Ragnar virket nærmest uberørt. Vi tror Ragnar ville likt veldig godt å tatt duellen med Ahmad Muktar Adam, men hensynet til Firenze ble avgjørende for valg av stafett

Tom Erik Halvorsens 1.14.59 er 5.02 raskere enn i samme løype ifjor. Vi er sikker på at også Tom Eriks enorme fremgang denne sesongen kan skrives på konto for inspirerende treningsmiljø

En av landets beste veteranløpere har i en årrekke vært Arne Ommundsen. Ifjor løp Arne på 1.36.31, iår 1.34.31. Om vi valgte trekke fra 3,14 for krevende trasé så tilsvarer tiden lørdag en 4.plass på Norgesstatistikken i klasse 65-69år. I denne klassen løper også Dan-Olav Tjessem Meling som tross mange kloke avgjørelser i ettertid kom til at han prioriterte feil den 15.mai, da han helt sikkert gikk glipp av en gjev NM medalje med dertil 100 applauderende tilstede ved premieutdelingen i Sola Kulturhus. Lørdag dokumenterte Dan Olav igjen formidabelt nivå for årsklassen med 1.37.11

Om Kåre Roalkvam (79) skal ha tiden 2.22 eller 2.27 er blant de gjenværende saker vedrørende tidtaking som analysegruppa jobber med. Kåre hadde noen minutter bedre tid på egen klokke enn arrangørs oppsatte tid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close