Om været å sånn

Einar Hvidsten (68) ventet middagsgjester hjemme kl 1800. Dette er samme tidspunkt som tradisjonelt alle kveldsstevner i friidrett starter

Når det ikke ble mulig å få flomlyset slått på, startet de innledende runder i kastøvelsene dermed kl 1640, og igår fikk vi det bekreftet: med motvind flyter spydet bedre gjennom lufta (hvis man kan litt teknikk da)

Einar Hvidsten viste flott spydteknikk og var bare en snau meter fra sin kretsbeste for årsklassen satt ifjor, da hans beste av 6 gode gyldige kast landet på 30,49m. I denne aldersklassen (MV65-69) kaster veteranene med 600 grams spyd, mens Andreas Torkildsen – som forøvrig i neste uke igjen kommer tilbake til Stavanger – kaster med 800 grams vekt

Her spydresultatene:

MV50-54 (700): 1) Odd Jacobsen,GTI 23.30

MV65-69 (600): 1) Einar Hvidsten, GTI 30,49 – 2) Tore Sund, GTI 23.04

MV70-74 (500): 1) Herman Henriksen, Odda 23.62 – 2) Johannes Bårdsen, GTI 20.72

MV75-79 (500): 1) Kåre Skailand, GTI 14.83

Etter dette fulgte kulestøt. Innen GTIs aktive veteranmiljø som siste 3år hvert år har greidd opprykk i veteranserien og som iår trolig vil havne et sted mellom 5-8.plass i 1.divisjon, er det oppmann Tore Sund som har markert seg med flere gode resultater. Igår ønsket han å hjelpe til også på seniorlaget, hvor det kun er et fåtall noteringer i tekniske øvelser. Dermed 6 omganger med 7,25kgs vekt og resultat 8,06m. 

På 5000m var det så mange deltakere påmeldt at man måtte kjøre 2 heat. Surr med rundetellingen under årets NM på Sandnes stadion og at mange løpere tar hverandre igjen, gjorde at arrangør hadde fått med seg 4 kretsdommere til å følge opp.

Det er velkjent innen friidretten at hvis man også skulle kommentere et eventuelt (sett utenfra) skuffende resultat, så er det ikke alminnelig god folkeskikk å komme med unnskyldninger. Likevel, i en såpass målbar idrett som friidrett, vet alle at løper man 100m i maks tillatt medvind +2.0 og med temperatur optimal for sprint (+20 eller mer), så kan forskjellen om man løp samme distanse i motvind (ref. gårsdagens vinterlige forhold) være betydelig. Dette er bare fakta, det er ingen unnskyldning, eller at man er dårlig taper…følgende som hendte underveis på 5000m igår belyser dette

John Nicolaysen (43) passerer 1000m på 3.23, kjente lite til vinden fra start og som alle øvrige i feltet han var meget klar de første rundene. Så noe bak fulgte 3 løpere som – basert på noterte rundetider – holdt helt jevne runder. Passering 1000m Dan Olav 4.00, Silje 4.10 og Ana Maria 4.10. Ved passering 3000m løp disse 3 fortsatt helt jevne runder men noe svakere tempo. Og her ca. halveis kom uværet. Dan-Olav har vi notert 11 sekunder svakere runde enn forrige runde. Jøss, han har gått på en kjempesprekk, eller? Nei, like bak kommer også Silje til passering, 11 sek svakere enn forrige runde. Neste runde noteres 3 sek svakere enn løpets jevne tempo, før de begge er på samme marsjfart igjen. Men hva med Ana Maria, hun hadde ved denne passering nær identisk rundetid som de forrige runder. Slo teorien sprekker da? Nei, slettes ikke, saken var at hun hadde tapt noe til de to foran, hun løp på andre siden av banen, hadde medvind, og hun fikk nesten ingenting kompensert.

Dette bekrefter hva vi løpere har kjent på kroppen i mange år, at medvinden på langt nær kompenserer tidstap når vindkulene kan være ekstreme som igår. Å tape 11 sek på 400m tilsier at man taper 27,5 sek pr 1000 om kulingen hadde vedvart under hele 5000m løpet

Frem til GTI sitt siste kretsstevne hadde kun 1 jente blant Rogalands 40 friidrettsklubber løpt 5000m på bane iår. Når stevnerapporten etterhvert klargjøres for oversendelse resultater@friidrett.no vil sesongen telle 9 jenter i tillegg fra lag i Rogaland som har fullført en 5000m på bane. Uten at vi kjenner alle detaljer fra siste 50års friidrettshistorie i Rogaland, vil vi tro at det var en historisk 5000m som gikk av stabelen på Stavanger stadion

 

      

 

 

     

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close