3 sjøers – ut å trene – fina været!

PÅMELDING / INFO: Ny webside: 3sjoers.com (sidens layout er kopi av gti siden)

Vi er inne i en tid hvor stadig flere har funnet ut at det ikke er farlig å være ute i frisk luft.

Flere og flere syklister har funnet ut at byens mest besøkte grønne lunger, slettes ikke er arenaen hvor man skal sette rekord på vei hjem fra jobben, ei heller gjelder dette for løpere. Det finnes egne anlegg for rekord fart.

Når det innenfor Stavanger Kommune tilbys mer enn 20mil med glimrende preparerte tur stier, skulle det være plass for alle, og det ville vært fantastisk dersom også turen med familien eller hunden kunne gjennomføres i en avslappende passiar til berikelse for sjel og sinn.

3 sjøers løpet er ment å være bekreftelsen på at egne personlige mål om å gjennomføre litt fortere enn i fjor, eller å hva de færreste kan greie: gjennomføre for egen maskin for aller første gang – et helt halv maraton!

Bedriftsidrettslaget, sy foreningen, samba gjengen eller fotballaget – alle er vi vel egentlig åpen for nye utfordringer??


Sesilåmi på ski – helgen før palmesøndag
Nordsjørittet på sykkel – midtsommers
3 sjøers løpet med joggesko – på høsten

 

GTI som arrangerer 3 sjøers løpet, venter 1000-1500 deltakere til start kl 1400 lørdag 6.november

For mange er deltaker premien ”3xGTI halv maraton” et premie trofé som henger høyt. Etter sesong avslutning 2009, oppnådde 42 denne premie som tildeles alle som har løpt minst 21 km i et av GTI sine 3 faste halvmaraton hvert år – Sola stranden, i Stavanger Maraton og det grønneste alternativ 3 sjøers.

3 sjøers deltaker sertifikat kommer i ny design til årets løp, dette tildeles samtlige deltakere

En nyhet ved årets 3 sjøers er ellers at jentene slippes løs i fri dressur med 15 minutters forsprang på guttene. Jenter med en plan på 2 ½ time i sluttid eller bedre vil kunne komme seg til 1.drikkestasjon (5,4km) uten å bli tatt igjen av de raskeste i herreklassen.

Og ved målavvikling rundt kl 1520-1525 er det et åpent spørsmål om en mann eller kvinne blir først til å motta publikums applaus ved ankomst mål ved Mosvangen camping.

Løypas profil må sies å være tøff. Hålandsvatnet har korte men krevende kneiker mellom 6- 11km. Utvalgte stabile veteran løpere som 2009 løp rekordraske Solastranden ½ maraton i januar og samme distanse i 3 sjøers samme år, viser gjennomgående differanse i sluttid på 4-5 min hvis man løper på 1,30 nivå, mens det gjennomgående skiller 6-8min hvis man løper på nivå rundt 2 timer i sluttid.

3 sjøers løpet er en mønstring for breddeidretten, men distriktets mer kjente løperprofiler vil alltid også være velkommen til start

Skjalg har siden tidenes morgen fremtryllet en rekke meget sterke mellom- og langdistanse løpere.

Sandnes IL vil kanskje klatre helt til topps som landets ledende friidrettsklubb innen bane friidrett målt i seriepoeng friidrettens 1.divisjon.

Arrangør klubb GTI representerer region Sør Rogalands 3. større friidrettsmiljø; majoriteten av klubbens 160 aktive medlemmer, er over 25år. Noenlunde likt fordelt kvinner/menn og med en bredde som ledet til at GTI ble største tilreisende klubb under fjorårets NM maraton i Tromsø. Lagsamlinger og reiser mot felles mål utenlands har ufarliggjort innebygd sperre mot å være aktiv medlem i en friidrettsklubb. En antatt 5. eller 6.plass i 2010 i veteranseriens 1.divisjon er også en følge av engasjement og treningsiver også i de voksne seniorers rekker.

Bjørnar Heide, Tom Erik Halvorsen og Ragnar Stølsmark er navnet på GTI sine yngre løpere som stod for kontinuitet på treningsfeltet, en kontinuitet som smittet. Medio september var GTI eneste klubb i Rogaland som utfordret landets beste friidrettsklubber om en plass blant landets 3 beste lag menn senior under NM terrengløp lang løype på Lillehammer. Dette uten en av årets kometer i norsk friidrett – Ørjan Grønnevig.

Frem til fjorårets 3 sjøers løp var den gang 18 år gamle Ørjan Grønnevig et helt ukjent navn i friidrett. Etter 3 sjøers ble Ørjan med en gruppe på 8-10 løpere til innendørs intervall trening i Stavanger Idrettshall. Løperne støttet lojalt hverandre til flotte fremganger. Aller best Ørjan som etter årets sesong sitter igjen med 1 NM gull i U-22, 1 NM gull og 1 NM sølv i junior19

Inkludert stafetten hvor 5 lag deltok, samlet 3 sjøers løpet i fjor 494 deltakere.

17år gamle Ahmad Muktar Adam fra Sandnes IL vinner i fjor med 1.14.11, Skjalgs Lars Erik Malde vinner 2008 med 1.13.31.

Ronny Hognestad leverte karrierens foreløpig beste løp høsten 2007 som GTI løper. 3 sjøers i november 2007 bekreftet nivå da han i duell med formsterke Svein Ove Risa med 1.12.38 var bare halvminuttet etter Risas vinnertid 1.12.08.

Wenche Lægraid Kvæven, GTI har notert best tid i kvinneklassen med 1.22.52 i 2008, bare vel en måned etter sitt Berlin Maraton hvor halvmaraton ble passert på 1.21.

Trond Idlands løyperekord fra 2006 på 1.08.02 (arrangør tid) ble i etterkant justert til 1.09.02 (egen stoppeklokke)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close