Stavanger Maraton – takk til alle som bidro!

 

Arrangør fikk ros for omlegging av løypa bort fra biltrafikk, til en grønn profil løype langs byens populære tursier, langs vann og fjorder – som noen av milslukerene sier – en berikelse for sjelen.

Artige poeng å gripe fatt i fra 9.utgave av Stavanger Maraton også utenom resultatlistene

Marathon Oil gikk sammen med GTI for å gjøre løpet mer kjent, samt starte arbeidet med å utvikle kvalitet på gjennomføringen av arrangementet

Marathon bidro til at alle deltakere ikke bare fikk medalje i ulik valør, i tillegg ble det iår tildelt en solid flott caps samt illustratør Jens Flesjå sitt certificate med løypetrasé hvor de mange særpreg og landemerker byen er kjent for, var bakt inn – en meget kostbar sak og et hyggelig minne, spesielt for tilreisende deltakere

Og løpet fikk iår en større andel tilreisende fra kontinentet, samt også god oppslutning ellers rundt om i Norge, i en helg hvor mer enn 25000 hadde stevnemøte i Birken

Mange løpere satte pris på meget overraskende å bli påspandert varm mat fra grillen i hovedsponsors telt på byens
http://plugins/editors/tinymce/jscripts/tiny_mce/themes/advanced/langs/en.js
stolte nye Torgplass – også kjent som Tusenårsstedet

Det svingte virkelig av årets jazzband ”Clarinuts” på utescenen, de aller yngste fikk bli med på eventyr fortellinger, Sirdalstrollet herjet med dem i nærmere 2 timer før de 80 la i vei på Barneløpets 700m opp Prostebakken til Kirkegata.

6.52.55 var tiden på 2 siste løpere til mål på maraton distansen. Vi løp litt i starten, men så ble det veldig fint vær etterhvert fortalte løperne da vi traff dem ved Hillevågsvannet ca 2km før mål. Ingen tvil – de to jubel gutta – fikk såvisst mest oppmerksomhet da mål nærmet seg. Arrangør stod manngard, klappet dem inn nedover Kongsgårdbakken. Deres respektive stod med langstilka flotte buketter. Det ble ekstra service drikke, gavepremier til kr 499 i verdi til begge gjorde Stavanger Maraton til en gedigen opptur da Vågen ble nådd etter nesten 7 timers innsats

Og Tom Erik Halvorsen som løp fra Skjalgs Gunnar Osmundsen og ble suveren vinner av 10km, fikk seg et lettere sjokk, da et yngre blad Ingebrigtsen fra Sandnes løp fra dagens veiviser / fartsholder i Barneløpet.

Emit sin resultatliste sortert pr klubb, pr klasse samt komplett liste alle samlet pr distanse er ennå til oppdatering.

Sent søndag ligger det ennå ute feil vinner på 10km kvinner som tidligere GTI løper Vigdis Holst fra Skjalg vant i suveren stil på tiden 37.40

Innen det idrettslige fortsatt mange å gripe fatt i. I helmaraton løypa med et maks tillatt nedoverbakke fall på 42m, presterte Vera Nystad (66) igjen i ypperste verdensklasse med å gjennomføre på 3.35.13 i en løype som såvisst også hadde motbakker

Arrangør klubb GTI hadde nær 50% av sine aktive medlemmer som fullførende, kanskje mest i bredde med mange noteringer over 2 timer på halvmaraton forteller at å fullføre med stil, også er fremtredende.

Men, det ble en opptur også i toppen av resultatlistene, hvor GTI dominerer med flotte prestasjoner for spesielt de mange helt ferske nykommere som er tilsluttet klubbmiljøet i løpet av siste året

 

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close