Holmenkollstafetten: GTI nr 12 og nr 6 – Bravo!


GTI jentene fikk en 12.plass iår mot 10.plass ifjor, men godt fornøyd med å være nest beste elitelag fra Rogaland, foran herrelagene til Haugesund (14), Sandnes (18) og debutant Undheim nr 20.

GTI stilte også med lag i klasse 21, hvor vi oppnådde premiering og en flott 6.plass.

Tidsmessig – ikke sammenlignbar
Ved en sammenligning av tider iår og ifjor for lagene i de 2 eliteklassene, må man vite at total løypelengde iår er 405m lengre enn ifjor. Videre løp man mer nedoverdistanse ifjor idet 1.etappe startet fra St.Hanshaugen mens man iår startet på Bislett. Det vil dessuten ligge betydelig innspart tidsdifferanse idet mål ifjor var foran Rådhuset, mens man iår løp i mål på Bislett. Ikke nok med det. På såvel 2.etappe som 14.etappe måtte man løpe en ekstra motbakke trase grunnet gravearbeider i Bislettgata. Og hvor mye utgjør så disse forhold i sekunder? Hvis man tittet på fjorårets klassevinner elite kvinner Tjalve, som iår ble nr 2, er differansen 3,15min. Gausdal et lag som i flere år hart vært på nivå med GTI omkring 10-13.plass, løp iår 2,52 min senere enn ifjor. Med en tidsdifferanse på 3min relatert til endret løpslengde og løpsprofil, ville vårt lags tid iår ha tilsvart 62.16 i fjorårets løype. GTIs målsetting var å sikte mot en 7-8.plass som var oppnåelig dersom vi løp 22 sek bedre enn ifjor. Jentene løp nær på sekundet identisk med målsettingen. Våre konkurrenters utvikling kan vi ikke påvirke kun oss selv, og med de skadeproblemer vi fikk i siste liten, er vi egentlig svært fornøyd.

Kjedelig for vårt lag var forfall fra vårt trumfkort opp til Besserud. Klatrespesialist Marit Årthun måtte kaste inn håndkledet dagen før avreise. Restitusjonstiden etter flotte 3.03 i London Maraton ble for knapp. Vår utøver på 15.etappe kom dessuten fortvilet til start idet en plutselig omgangssyke med oppkast kvelden før og timene før start løpsdagen gjorde det vanskelig å løpe. Fikk pinnen på 10.plass og litt bittert hadde hun ikke sjans å slåss, måtte gi tapt for 2 lag mot slutten, etter et løp 15sek svakere enn normal standard.

Tiden 65.16 og en 12.plass, ble på denne bakgrunn svært tilfredsstillende og til ytterligere inspirasjon mot ytterligere klatring på neste års resultatliste. Lene Rørvik sin oppvisning i taktisk smart løping de 3 runder på Bislett var en fornøyelse å studere i solsteken på flotte
Nye Bislett. Fra Lene startet opp for vel 1år siden, med 5.24 på sin første 1500, har hun perset seg i hver eneste konkurranse. Mens GTI har ligget i område 4.10-4.16 på Bisletts 1200m, slo Lene likegodt til med praktfulle 3,45! Og siden bare fortsatte det. Alle blant dem som helsemessig var skikket for løping, løp fortere enn trenerens plan for dagen, hva mer kan man kreve? Stafett er bare kjempegøy, og etterpå ble det bare enda mer moro. Heia oss!!!

Fullstendig res.liste og etappetider alle lag på www.holmenkollstafetten.no