Siv – enda en gang i Frankrike


Det er nesten som det er uvirkelig! Å komme til Provence hvor ”søsterløpet” til Medoc Maraton, ”Luberon de Provence Marathon” arrangeres mellom vinmarkene med 150m høyde forskjell, men med hele 4000 deltakere, så opplever vi fra Stavanger blant 24 nordmenn at vår egen Siv er blitt den løperdronningen i det franske maratonmiljø. Hennes 3 år som amerikansk delegasjonsleder i Paris og Medoc Maraton, hvor hennes meget unorske væremåte tydelig er lagt merke til, brakte henne opp på ryggen til en noe morsk dromedar men hvor Siv utkledd som dronning fra et arabisk harem ridde langs langbordene og 300 inviterte gjester med den største selvfølgelighet. Dette var på løpsfesten dagen før, med heftig samba orkester og Paela.

Arrangørbyens ordfører tildelte henne æresmedalje for meget god internasjonal markedsføring
5 dagers fritt opphold med egen residens, fri leiebil, nye Adidas sko og klesgarderobe hvorav årets siste i solbriller alene til verdi nær kr 2.000. Siv, sammen med de afrikanske mannlige vinnere løftet noen gedigne gresskar over hodet da de akkompagnert av heftige rocka rytmer fra ”Queens greatest hits” tok i mot applaus, uttallige klemmer/taler fra Frankrikes Adidas sjef og andre promenente størrelser. Problemet med de ytterligere 42 flasker vin hun ellers fikk i 1.premie, løste Ole Bru (løp på 3,48) enkelt med å si: ”De spar vi bare ned i hagen til vi kommer tilbake på treningsleir neste år”.

Siv løp ”rolig langtur” som hun selv betegnet det på 3.14. en bra tid i en løype som er dels terrengløp, dels grus og asfalt ute blant vinmarkene. Å få lov å være trener/leder for en slik personlighet kan man vel tenke seg er helt spesielt. Det er nå jeg skjønner at å løpe show maraton i utlandet er langt større enn en medalje i et norsk maraton mesterskap.

Akk ja – noen år til vi får slike tilstander i Stavanger

En rapport fra:
”Pierre” – som betatt av omgivelsene ”løp” på 4,44…inkl et par opphold på ryggen underveis