Godt nyttår!I generasjoner har vårt friidrettsfylke nesten uavbrutt stått frem blant landets 3-4 beste friidrettsfylker i aldersgruppen 14-17år (Tyrving lekene det uoffisielle norske mesterskap for unge friidrettstalenter bekrefter dette.) Men når 90% av disse faller fra idet tenåringstiden ebber ut, er det kanskje grunn til å spørre seg: Er klubbene flinke nok til å ta vare på de nest beste? Kan vi i Rogaland skape attraktive konkurranser og treningsmiljøer som skal til for at friidretten kan leve videre også innen senior og veteran? Jeg synes vi nå er virkelig godt igang

Angunn, Vigdis, Lene, Marit og Siv er alle småbarnsforeldre som på et utrolig imponerende vis har holdt koken i en årrekke. Angunn som klubbens mestvinnende i antall NM gull, Vigdis som nærmest utklasset Sharon Broadwell under sitt senior NM gull på 3000m innendørs – en Sharon som i 3år har trent mellom 12-15mil i uka. Lene som tok NM gull på 4km terrengløp klasse 35-39 med 42 sekunders margin til Dorte Foss med 40.23 som års beste på 10km. Marit som løp Fjordalangs i +29 på en tid som tilsvarer 1.22 på halvmaraton og som kort etter slo Sofie v.Vlist (35.55 på 10km i år) med 2,24min på i fjelløpet Hallingskarvet opp, og Siv som etter suveren seier i Luberon Maraton ble tildelt 42 flasker vin, fritt 5 dagers opphold med bungalow og leiebil, en rekke andre premier og som før løpet i en seremoni blant 4000 deltakere fikk byens ordførers æres medalje for fremragende internasjonal PR.

Maratonløping har fra klubben ble stiftet 15.12.1990 vært en bærebjelke. Et av norsk idretts mest besøkte nettsteder Kondis.no – for 3år siden mer besøkt enn Norges Fotballforbund! – har en forum spalte der 2 av våre medlemmer er blant de hyppigste bidragsytere og hvor tema maraton er gjenganger. Vinner årets Stavanger Maraton Svein Kjetil Kommedal, har bestemt seg: Solastranden halvmaraton 21.1. er allerede plottet inn i planene. Dette er det fine med halv- og helmaraton, det er såpass tøffe målsettinger å arbeide mot at det gjør det lett å ta på seg treningstøyet. Sola løypa er da GTI sjefens hjemmebane. I den grad det av og til leveres noen gode løp, er grunnlaget lagt ned her. Og det blåser nesten alltid medvind her, rundt hele løypa….nesten. I tillegg er traseen slik anlagt at man her finner det maksimalt tillatte fall for å få evt. gode tider godkjent. Slik er det ikke i Suleskar, hvor Wenche Lægreid Kvæven vår fremragende løper på Berg & Dal etappen i Holmenkollstafetten, helt frem til september, stod i statistikkene med årets raskeste halvmaraton tid i Norge da hun løp på 1,19,27 imponerende løp i en løype som meget løps erfarne Gjermund Hellerud sier det nesten ikke er mulig å løpe bedre i enn i en flat trase. Fordi, motbakkene er såpass tøffe/krevende og nedoverbakken er såpass ekstrem. Gjermund har for øvrig markert seg som en av sesongens mest flittige deltakere og hvor han spesielt i Arboret Trimmen gjorde gode løp.

Ellers, var 2005 det år da ærverdige Stavanger stadion hovedtribune ble fjernet og et flunke nytt friidrettsstadion skal stå klar til NM i stafetter i september neste år. GTI arrangerte det siste friidrettsstevne på dette stadion med internasjonal deltakelse, og GTI bidro til at hele 20 løpere gjennomførte en 3000m i september, et kjempefelt hvor flere personlige rekorder så dagens lys. Neste år vil kretsen sette opp en pokal for gode langdistanse prestasjoner på bane.
Stavanger Maraton er på plass den 19.august på tross av at arbeidene med 1000års stedet har tvunget startsted flyttet tilbake igjen til Hansenhjørnet. Men vi er i rute,God Jul og godt nyttår